Programul „Primul meu ghiozdan” continuă la Slatina

Primăria Slatina continuă și anul acesta programul „Primul meu ghiozdan”. Astfel, administrația locală a achiziționa și anul acesta sute și sute de ghiozdane și rechizite pentru copiii din clasa pregătitoare.

Conform ziareonline24.ro, Consiliul Local a aprobat, în acest sens, în ședința extraordinară de ieri, desfășurarea, în continuare, a programului inițiat de primarul Emil Moț și regulamentul respectivului program.
Anul acesta au fost prevăzută suma de 120.000 de lei pentru achiziționarea de ghiozdane și rechizite, potrivit proiectului inițiat de primarul orașului.
„Primăria municipiului Slatina încurajează orientarea priorităţilor elevilor către educaţie, stimularea continuă a acestora şi reducerea fenomenului de abandon şcolar. Prin acordarea unui ghiozdan complet echipat cu un set de rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare în anul şcolar 2022 – 2023 se urmăreşte sprijinirea elevilor din municipiul Slatina în parcurgerea procesului instructiv-educativ. Educaţia îndeplineşte rolul important de aliniere a municipiului Slatina la condiţiile, modul de viaţă şi valorile europene, elevii slătineni realizând ţelul de a întări legăturile dintre oraşe prin dezvoltarea conştiinţei unei identităţi culturale”, arată, în raportul de specialitate la proiect, inițiatorul acestuia.


Programul „Primul meu ghiozdan” se derulează în unitățile de învățământ de stat din municipiul Slatina și își propune să aducă puţină bucurie în sufletele copiilor care pășesc în prima etapă importantă a vieții lor. În acest sens, primăria oferă câte un ghiozdan complet echipat cu rechizite fiecărui elev înscris în clasa pregătitoare a anului şcolar 2022 – 2023.
„Implementarea programului se face în limita sumei de 120.000 lei, fonduri ce au prevăzute în bugetul local, capitolul 67.02. «Cultură, recreere și religie», cheltuielile necesare vor fi plătite în baza contractelor de achiziții publice/comenzi încheiate de Municipiul Slatina prin intermediul Serviciului Achiziții Publice, cu respectarea prevederilor Legii 98/2016 – privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare”, conform documentului.

Populare

Recomandări

Râmnicu Vâlcea. Amenzi imense pentru utilizatorii de fose septice

Utilizatorii de fose septice din Râmnicu Vâlcea trebuie să se...

Acuzat de hărțuire, Mangia a fugit din Malta!

Potrivit președintelui Federației Malteze de Fotbal, Bjorn Vassallo, antrenorul...

Caz rar de gripă aviară transmisă la om! Persoana lucrează la o fermă de păsări

Un caz rar de gripă aviară transmisă la om...

Dolj. Șoferi prinși beți și drogați la volan

Polițiștii au aplicat amenzi în valoare de peste 55.000...