World Vision România: 7 din 10 copii nu au mers niciodată în vacanţă sau în tabără la mare

Şapte din zece copii din mediul rural nu au fost niciodată într-o vacanţă sau tabără la mare, iar şase din zece nu au mers niciodată în tabără la munte, conform unui studiu realizat de World Vision România în rândul părinților care au copii în clasele I-IV în comunitățile rurale. 

Potrivit studiului, mai bine de jumătate dintre părinții de la sat chestionați nu au plecat niciodată cu copiii într-o vacanță plătită, iar mai bine de un sfert dintre familii spun că nu cheltuie niciun ban pentru activitățile de peste vară ale celor mici. 

Activităţile de vară ale copiilor de clase I-IV din mediul rural, conform părinţilor:

  • 70,7% se joacă prin curte/sat
  • 18,1% lucrează sau își ajută părinţii la treburi
  • 6,2% stau singuri pe internet sau în faţa televizorului
  • 3,9% pleacă în alte localităţi
  • 1,1% alte activităţi

În satele României sunt mulți copii pentru care vacanţa de vară este doar o perioadă ca oricare alta, copii care nu au plecat niciodată într-o vacanţă sau care nu au ieşit niciodată din propria comunitate. 

World Vision România lansează o campanie prin care îşi propune, cu ajutorul donatorilor, să schimbe acest lucru și să ducă peste 400 de copii la mare sau la bazin. 

Oricine îşi doreşte să ajute un copil să vadă pentru prima oară marea, să intre pentru prima oară într-un bazin de înot, să se dea pentru prima oară pe un tobogan cu apă şi să aibă o vară a primelor experiențe poate dona pe site-ul campaniei: https://worldvision.ro/implica-te/campanii/summer-of-firsts/  sau prin SMS la 8864 cu textul SPERANTA (cost 4 euro/ lună).

„La finalul vacanţei de vară, copiii se duc înapoi în bănci, la şcoală. Mă gândesc la veşnica întrebare: voi ce aţi făcut în vacanţa de vară? La compunerea pe care copiii trebuie să o facă despre o vacanţă de vară care, de fapt, n-a existat. Copii care dau înapoi o foaie goală, pentru că nu au o poveste. Sau pentru că le este ruşine să spună că, de fapt, în vacanţă au muncit în curte. Împreună le putem scrie povestea acestei veri.”, a declarat Mihaela Nabăr, director executiv al Fundației World Vision România, citată de digi24.ro

Foto: pixabay

Populare

Recomandări

Sporuri nesimțite la DSP: Angajații primesc bani pentru că își riscă memoria și vederea atunci când iau decizii

Angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău dețin buletine de...

Daea: Am fost în UE, nu am văzut nicăieri o carne mai ieftină ca în România

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că în România...

Un interlop român, ucis în Malta! A fost înjunghiat în inimă de rivali din București

Temutul interlop constănțean John Englezu a fost ucis, luni,...

Grevă majoră de Crăciun pe aeroporturile din Marea Britanie

Activitatea pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Glasgow, Cardiff și...