sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Despăgubiri de jumătate de milion de euro pentru drumul de la ”Promenada Mall”

Promenada Mall, unul dintre cele mai așteptate proiecte din Craiova, aduce atât beneficii cum ar fi noi locuri de muncă sau un nou mall în oraș, dar și peste jumătate de milion de euro cheltuiți de adiministrația locală, doar pentru despăgubirea celor care „stau în drum”.


Primăria Municipiului Craiova urmează să despăgubească 16 persoane pentru realizarea drumului de la Promenada Mall. Practic, municipalitatea va plăti 524.500 de euro pentru realizarea tronsonului 3 al drumului de legătură Calea Severinului – Str. Brestei, de la intersecția Calea Severinului – Bulevardul Tineretului până la intersecția Str. Brestei – Str. Râului.
Proiectul care prevede aprobarea sumelor pentru exproprierilor menționate urmează să fie supus votului în ședința ordinară de joi a Consiliului Local (CL) Craiova.
Fiecare sumă stabilită pentru plata despăgubirilor aferente a fost stabilită de un evaluator autorizat, pe Acordul cadru nr. 84471/04.05.2022 pe care primăria l-a semnat pentru achiziția serviciilor de evaluare a bunurilor mobile și imobile aparținând domeniului public și privat.
Între cei care vor fi despăgubiți de Primărie se regăsesc atât persoane fizice, cât și persoane juridice. Cea mai mare sumă primită pentru expropiere va fi de aproape 160 de mii de euro.
Constructorul drumului de legătură dintre Calea Severinului și Bvd. Râului din Craiova este NEPI Rockcastle, drumul urmând să fie donat primăriei a cărei singure contribuții ar trebui să fie exproprierea.

Drumul devine centura interioară a orașului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edilul orașului, Olguța Vasilescu spunea în luna martie a acestui an că banii pentru exproprieri au fost prevăzuți în bugetul localității pentru achiziția de terenuri. Primarul anunța la acel moment că drumul este extrem de bine venit și va servi ca și centură interioară a orașului.
„Așadar, de exproprieri ne ocupăm noi, cu tot cu partea financiară, iar execuția infrastructurii se face pe cheltuiala firmei care construiește acest mall, iar la finalizare această arteră de circulație va fi trecută în proprietatea municipalității. Nu putem să fim decât fericiți că avem în sfârșit un fel de centură interioară a Craiovei, foarte necesară pentru traficul din oraș”, spunea Olguța Vasilescu în luna martie.
Conform reprezentanților Primăriei, drumul va beneficia inclusiv de piste de bicilete, iar datele tehnice îl sugerează a fi unul la standarde ridicate. Lăţimea părţii carosabile va fi de 14-17,5 metri (2 x 7 metri – 10,50 + 7 metri liniari), lăţimea pistei pentru biciclete va fi de doi metri, în timp ce trotuarele vor avea un metru și jumătate.

Politica