duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID

DSP a cerut spitalelor să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19, pe fondul creșterii cazurilor, anunță Digi 24.

O adresă trimisă managerilor de spitale de către Direcția de Sănătate Publică București arată o creștere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugați să reactiveze planurile de reziliență pentru COVID-19. Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunțat la circuitele pentru pacienții infectați cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă.

Luni este așteptată o nouă raportare săptămânală a situației COVID, în condițiile în care Ministerul Sănătății a decis în urmă cu circa o lună ca raportările să nu mai fie făcute zilnic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe 4 iulie, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a anunțat că autoritățile medicale din România se așteaptă ca țara noastră să se confrunte cu un nou val COVID.

Rafila a precizat că predicțiile epidemiologilor sunt că vârful acestui val va avea loc în luna august și va ajunge până la 70.000 de cazuri pe săptămână, adică o medie de 10.000 de cazuri pe zi.

Ministrul Sănătății a mai spus că acest nou val COVID este generat de o subvariantă a tulpinii Omicron, care, din datele de până acum, are un potențial patogen mai scăzut.

În perioada 27 iunie-3 iulie au fost înregistrate 7.726 de noi cazuri de infectare Covid, 1.307 pacienți fiind reinfectați.

Ministrul a declarat că această creștere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă și afectează și persoanele vaccinate, și pe cele trecute prin boală.

Politica