Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Dezvăluiri privind războiul din Ucraina: Rusia îşi pune toate speranţele în foamete

Publicat

pe

Margarita Simonian, directoarea principalului canal al televiziunii publice ruse RT, un canal apropiat de putere şi care serveşte deci şi pentru propaganda regimului rus, a făcut câteva dezvăluiri pe tema războiului din Ucraina, scrie rador.ro care citează La Libre Belgique.

În ce priveşte strategia, în primul rând, ea a asigurat că Moscova „mizează, cu toate speranţele, pe foamete”. În orice caz asta a ieşit pe gură „din partea mai multor persoane de mai multe ori”, declară ea. Asta înseamnă că foametea va începe acum şi că ei [occidentalii] vor ridica sancţiunile şi vor redeveni prieteni cu noi pentru că realizează că nu există alt mijloc”. Amintim, Ucraina şi Rusia reprezintă 30% din exporturile mondiale de grâu. Blocând stocurile ucrainene, Rusia şantajează cu foametea.

După cum informează HLN, Margarita Simonian a mai dezvăluit în acest weekend într-o emisiune televizată că Rusia vrea să-şi schimbe discursul despre războiul din Ucraina. Cuvântul „război” era deja omis în Rusia, se vorbea mai curând despre o „operaţiune militară specială”. În prezent, e vorba mai mult despre „război civil”, în care ţara s-a angajat „ca să-i apere pe ruşi”.

Directoarea RT adaugă: „Există un număr important de nazişti şi de persoane îndoctrinate cu care nu poţi face nimic decât să-i execuţi potrivit regulilor Republicii populare Doneţk”. Doneţk, unde, reamintim, pedeapsa cu moartea este în vigoare.

În sfârşit, Margarita Simonian a explicat de ce armata rusă nu loveşte mai puternic în anumite oraşe din Ucraina. „Putin mi-a spus: ‘Vrem să transformăm aceste oraşe în Stalingrad?’ [Stalingrad care, reamintim, este una din bătăliile cela mai sângeroase din istorie, care a avut loc în timpul celui de-al doilea război mondial]. E adevărat, poporul nostru e şi acolo. Sunt viitoarele noastre oraşe. Este ţara noastră şi poporul nostru. Va trebui să reconstruim totul mai târziu”, arată tânăra apropiată a puterii.

Foto: Wikimedia Commons

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.