sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lia Olguța Vasilescu: „La Craiova se va înființa un Centru Regional de Sănătate Publică”

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat faptul că în Bănie va fi înființat un Centru Regional de Sănătate Publică. Un astfel de centru ar urma să fie deschis și la Galați, ambele fiind parte a unui proiect introdus în dezbatere publică.

La Craiova se va înființa un Centru Regional de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a introdus în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre de Guvern pentru organizarea și funcționarea Institutului Național de Sănătate Publică, prin care propune înființarea, la Craiova și Galați, a două noi centre teritoriale. Este unul dintre lucrurile pe care le-am solicitat ministrului Sănătății când a venit la Craiova, tocmai pentru că actualele centre regionale nu acoperă necesarul de servicii de sănătate publică pentru regiunile de dezvoltare ale României”, a spus primarul Craiovei.

Institutul Naţional de Sănătate Publică, denumit în continuare Institutul, se organizează şi funcţionează în subordinea Ministerului Sănătăţii, ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul sănătății publice, instituţie publică cu personalitate juridică cu statut de unitate sanitară clinică fără paturi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La mijlocul lunii aprilie, Ministerul Sănătății a vizitat mai multe unităţi medicale din Craiova. Atunci, Rafila a afirmat că, în perioada iulie-august se va semna contractului pentru proiectarea Spitalului Regional Craiova.

Mă gândesc cu foarte multă speranţă şi încredere la viitorul spital regional din Craiova. Informaţia este următoarea, în momentul de faţă s-a terminat perioada de precalificare, cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea acestui spital au fost selectate şi informaţia pe care o am de la colegii mei care se ocupă de acest lucru este că în luna iulie sau august se va semna contractul pentru proiectarea acestui spital. Ştiţi bine că la celelalte două spitale, Iaşi şi Cluj, acest lucru deja s-a întâmplat. Trebuie să intre şi Craiova în linie dreaptă în ceea ce priveşte dezvoltarea Spitalului Regional care este important şi probabil că are şi o semnificaţie atât pentru locuitorii regiunii, cât şi pentru personalul medical”, a declarat Alexandru Rafila.

Politica