luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

 Patriarhul Kiril a fost scos de pe lista de noi sancțiuni care vor fi aplicate Rusiei de Uniunea Europeană

Al 6-lea pachet de sancţiuni împotriva Moscovei, care include un embargo petrolier cu anumite scutiri, a fost aprobat, joi, de reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene. Acesta nu prevede și înscrierea şefului Bisericii Ortodoxe Ruse pe lista neagră a celor vizaţi de sancţiuni, informează surse diplomatice citate de AFP, DPA și Agerpres.

Comisia Europeană a propus includerea pe lista persoanelor sancţionate cu îngheţarea averilor şi o interdicţie de intrare în UE a patriarhului Kirill, dar Ungaria s-a opus. Budapesta a blocat, de asemenea, un embargo total asupra petrolului rusesc. Acordul asupra celui de al 6-lea pachet de sancţiuni impuse Moscovei de Uniunea Europeana a fost obţinut în cadrul unei întâlniri a ambasadorilor UE în Luxemburg, potrivit dpa.

Capitalele celor 27 de state membre UE au acum termen până vineri pentru a susţine acordul ambasadorilor în scris. Un diplomat european, citat de Reuters, a preciazt că acordul va intra în vigoare vineri, la ora 10:00, dacă niciun stat membru nu se va opune.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a declarat, înaintea întâlnirii de joi a ambasadorilor țărilor din UE, că liderul Bisericii Ortodoxe a Rusiei, patriarhul Kiril, ar trebui inclus pe lista de sancțiuni a Uniunii Europene, pentru susținerea invaziei din Ucraina, spre nemulțumirea Moscovei. Sancțiunile includ un embargo parțial de 75% în UE asupra petrolului, exceptând Ungaria și alte țări fără ieșire la mare. Procentajul va crește la 90% până la sfârșitul anului.

Politica