vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CFR: Trenuri directe din București către Istanbul, Varna, Sofia și retur, introduse de vineri

Românii vor putea călători în această vară cu trenul direct către Istanbul, Varna, Sofia și retur, după ce CFR Călători a anunțat că va pune la dispoziție garnituri spre aceste direcții timp de patru luni, începând de vineri, 3 iunie, până la 3 octombrie 2022.

Trenul către gara Halkali din Istanbul va avea în compunere un vagon cușetă, iar trenul către Varna sau Sofia va avea în compunere două vagoane clasă. Toate vor circula în perioada 3 iunie – 3 octombrie 2022, informează CFR Călători.

O călătorie de la Bucureşti Nord la Halkali/Istanbul (sau retur) costă 53,2 euro la vagon cușetă cu 4 locuri, în timp ce un bilet pentru o călătorie, Bucureşti Nord – Varna costă 22 euro, iar Varna – București Nord costă 28,2 euro la vagon clasa a 2-a. La clasa a 2-a, un tichet pentru o călătorie de la Bucureşti la Sofia (sau retur) costă 29,8 euro la clasa a 2-a.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă o călătorie până la Istanbul, gara Halkali, durează 18 ore și jumătate, din cauza vitezelor mici și a staționărilor numeroase, mai ales la granițe, la Sofia și Varna se ajunge în nouă ore.

Trenul spre Istanbul pleacă din București, Gara de Nord, la 10.55 și ajunge la 5.34 dimineața în gara Halkali. Aceasta este situată la 27 km de cea mai cunoscută gară a capitalei turce, Sirkeci.

Biletele se pot achiziționa de la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.



Politica