sâmbătă, mai 11, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încep controalele „de vară”

Membrii Colegiului Prefectural Dolj au fost informați, luni, în legătură cu programul de măsuri pentru buna desfășurare a activităților pe durata sezonului estival 2022. Astfel, operatorii economici din județ, dar și cetățenii, după caz, vor trebui să respecte mai multe reguli.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Dolj va desfășura acțiuni de verificare a modului de comercializare și etichetare a legumelor și fructelor, cât și a prevederilor legale privind comercializarea produselor cosmetice, respectarea prevederilor legale privind conformitatea și modul de prezentare și publicitate a laptelui de consum și a produselor lactate.

Totodată, vor fi verificate legalitatea și modul de funcționare a ștrandurilor și a piscinelor, respectarea prevederilor legale și a drepturilor legitime a consumatorilor de către unitățile de alimentatie si cazare publica, precum și alte tematici de control cât și cercetarea reclamațiilor ce vizează respectarea drepturilor consumatorilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Controalele ce vor fi efectuate vor cuprinde operatorii economici atât din mediul urban cât şi din mediul rural din județul”, informează ANPC.

Tot în sezonul estival, Direcția de Sănătate Publică Dolj va desfășura acțiuni de control. Va fi vorba despre verificarea unităților de producție de tipul: brutării, laboratoare cofetărie- patiserie prin controale oficiale în Craiova și județul Dolj și verificarea respectării prevederilor legale privind funcționarea unităților de alimentatie publică. Totodată, va fi controlat felul în care funcționează unitățile de desfacere a produselor alimentare în unitățile existente pe raza municipiului Craiova şi a județului Dolj, inclusiv a celor amenajate cu caracter provizoriu, cu ocazia evenimentelor festive, organizate pe perioada sezonului estival. Se va verifica aprovizionarea cu apă potabilă curentă rece şi caldă, existența lantului frigorific functional, conformitatea produselor alimentare, utilizarea curentă şi corectă a produselor biocide adaptate obiectului de activitate.

În cadrul controalelor va avea loc și o acțiune privind verificarea conformității apelor de îmbăiere din zonele naturale neamenajate, amenajate și din bazinele de înot, piscine şi ştranduri.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj le atrage atenția fermierilor în legătură cu modul în care trebuie să-și îngrijească animalele, cărora trebuie să le asigure toate condițiile când temperaturile vor crește. În caz de caniculă, oamenii nu vor putea pune la muncă animalele folosite pentru tracțiune în intervalul orar 12:00-18:00, dacă temperatura la umbră depășește 25 de grade.

Reguli sunt și în ceea ce privește animalele de companie. DSVSA a comunicat faptul că stăpânii animalelor trebuie să le asigure o sursă de apă, precum și un loc ferit de soare. Nici transportul de animale nu se va face în orice condiții. Pe lângă specificațiile logice, legate de siguranță, este recomandată evitarea deplasării pe timpul zilei. Astfel, transportul se va putea efectua pe timpul nopții sau la primele ore ale dimineții.

Politica