sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a decis. Fără găini în Craiova

Primăria Craiova schimbă regulamentul privind gospodărirea municipiului. Craiovenii nu vor mai putea crește găini, rațe, gâște sau porci în oraș. Consilierii locali au fost de acord cu modificare a două articole din regulamentul adoptat în anul 2021, fiind schimbări și la capitolul sancțiuni.

Acum, autoritățile locale spun că cetățenii din Craiova vor putea crește doar animale de companie, păsări de expoziție sau porumbei care participă la concursuri: „Se interzice creşterea animalelor şi păsărilor (cu excepţia animalelor de companie, a păsărilor de expoziție și a porumbeilor implicați în activități columbofile) în municipiul Craiova. Este interzisă lăsarea liberă a animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova”.

În ședința Consiliului Local, Cezar Drăgoescu, președintele USR Dolj, a cerut ca zona în zona D a orașului să nu se aplice noul regulament, cel puțin până la începutul anului viitor. Consilierul a formulat chiar și un amendament în acest sens, dar cerința nu a primit suficiente voturi pentru a fi adoptată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este bine că luăm măsuri în acest sens. Susținem acest demers, însă, zona D a municipiului este doar cu numele în intravilan. Faptic, sunt undeva în evul mediu. Sunt oameni care nu au canalizare sau apă. Ei trăiesc într-un mediu rural”, și-a motivat Cezar Drăgoescu cererea.

Lucrurile vor fi mult mai clare și în ceea ce privește sancțiunile, după modificarea articolului 25: „Constituie contravenţie, săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, de către persoane fizice și juridice, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni: creşterea animalelor şi pasărilor în municipiul Craiova; amplasarea adăposturilor pentru creşterea animalelor pe domeniul public/privat al municipiului Craiova, precum și în incinta proprietăților, fără respectarea legislaţiei în vigoare; depozitarea sau abandonarea gunoiului de grajd în spaţii deschise, în apropierea locuinţelor individuale, pe domeniul public sau privat al municipiului Craiova”, sunt specificațiile făcute pentru noul regulament.

Viceprimarul Craiovei, Aurelia Filip, a explicat faptul că cetățenii nu vor fi amendați direct. Oamenii vor fi informați în prealabil în legătură cu modificările din regulament și apoi se vor aplica sancțiuni, în cazul în care craiovenii nu se conformează.

Municipiul Craiova este un municipiu centru universitar, este un oraș care se dorește turistic, care se dorește turistic pe linie sportivă. Vreau să vă spun că, în vechea mea poziție la RAADPFL, nu de puține ori, noaptea, am adunat cai de pe străzi, capre, chiar și o oaie din centrul Craiovei. Intenționăm, prin noul regulament, să salvăm ce se mai poate salva. Un om investește, poate într-un credit pe 30 de ani, să-și facă o casă pentru confortul lui, pentru a sta în curte, iar vecinul crește porci, capre sau găini care îl trezesc la 3 noaptea. Cine dorește să crească animale, acest lucru se poate face la țară, nu în Craiova. Nu se vor aplica amenzi imediat. Ca orice regulament, vom fi atenți să notificăm locatarii din aceste zone că s-a votat. Au un termen să scape de aceste animale, să le ducă la țară, dar nu în Craiova”, a spus Aurelia Filip.

Politica