miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Strehaia are un sistem de iluminat public în valoare de 5,3 milioane de lei

Orașul Strehaia beneficiază de un sistem de iluminat public modern, după ce autoritățile locale au atras fonduri europene în acest sens. rețeaua a fost extinsă și toate lămpile din oraș au fost înlocuite cu unele noi, nu mai puțin de 1.759 la număr, cu tehnologie LED. De asemenea, au fost instalate 44 de panouri fotovoltaice și a fost implementat un sistem de dimming și telegestiune a iluminatului stradal.

Proiectul derulat de Primăria orașului Strehaia a avut o valoare totală de aproximativ 5,3 milioane de lei și o finanțare nerambursabilă de 5,2 milioane de lei.

„Era un proiect necesar, pentru că aveam un sistem de iluminat public vechi, ce necesita intervenții periodice, extrem de costisitoare. Cu ajutorul fondurilor europene pe care le-am obținut prin Programul Operațional Regional, am reușit să implementăm un sistem de iluminat performant, care ne permite să facem economii importante de energie și să direcționăm banii pe care îi economisim către alte proiecte și investiții importante pentru oraș”, a declarat Ioan Giura, primarul orașului Strehaia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica