vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liceul „Minulescu” Slatina amendat de DSVSA Olt, după ce peste 20 de elevi au ajuns în Urgență

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt a amendat Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, după ce mai mulți elevi au ajuns marți seară în urgență, cu simptome asociate toxiinfecției alimentare. Școala a fost amendată cu 10.000 de lei, iar cantina unității a fost inchisă.

Conform gazetanoua.ro, în urma anchetei epidemiologice, inspectorii au găsit, printre altele deficiențe structurale (infiltrații pe tavane pe zone restânse), monitorizarea temperaturii în spațiile cu regim termic nu se face corespunzător, dar și faptul că nu există evidențe pentru operațiunile de dezinfecție, dezinsecție, deratizare. Totodată dosarele medicale ale personalului angajat nu erau vizate din luna septembrie 2021.

„Au fost prelevate probe din materiile prime și trimise în regim de urgență pentru efectuarea analizelor în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Olt. Ca urmare a neconformităților constatate a fost aplicată sancțiune contravențională conform H.G. 984/2005, cu modificările ulterioare, în valoare de 10.000 lei . S-a aplicat și o sancțiune complementară de suspendare a activității obiectivului cantină, până la remedirea deficiențelor”, au spus inspectorii sanitar-veterinari, conform sursei citate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Edilul Slatinei, Emil Moț s-a arătat dezamagit de situația creată la Colegiul Minulescu, menționând că a luat rapid atitudine și speră ca astfel de incidente să nu mai aibă loc.

„În calitate de primar al Slatinei, dar și de părinte, sunt îngrijorat și dezamăgit de situația creata în cadrul Colegiului Național Ion Minulescu. O întâmplare nefericita, care trebuie, însă, verificată de cei cu atribuții în domeniul sănătății publice. Tocmai , pentru ca astfel de incidente care pun în pericol sănătatea copiilor , sa nu se mai repete nicaieri în orașul nostru. În acest sens, am solicitat Inspectorului șef al ISJ Olt o ancheta urgentă și luarea celor mai drastice măsuri. Sper ca ancheta demarată de DSP, DSV și ISJ Olt sa găsească rapid cauza care a pus în pericol sănătatea copiilor nostri”, a declarat primarul Slatinei.

Politica