Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Secretar de stat în Ministerul Educației: Un sistem de evaluare mintală, soluția pentru profesorii agresivi

Publicat

pe

Cadrele didactice ar trebui evaluate de psihiatri într-un sistem care să includă și monitorizarea anuală a avizelor date de specialiștii în sănătate mintală, potrivit unei propuneri făcută de Antoneta Bolchiș, secretar de stat din Ministerul Educației.

La o conferință organizată de Școala 9, Antoneta Bolchiș, secretar de stat din Ministerul Educației a fost întrebată „ce planuri are Ministerul Educației cu profesorii agresivi”, iar aceasta a prezentat două posibile soluții, după care a spus că este deschisă și la alte propuneri pe care i le va prezenta ministrului și apoi va reveni.

În plus, Bolchiș a mai spus că „recomandabil” ar fi ca profesorii sau personalul care recercetează aceste cazuri de abuz să nu fie colegi în școală cu profesorul acuzat de abuz, pentru a fi o anchetă imparțială.

„S-ar putea opta pentru un sistem de evaluare a sănătății mintale a cadrelor didactice de către personal medical specializat în psihiatrie, din instituțiile sanitare autorizate, care să-și asume monitorizarea anuală a avizelor medicale date. Al doilea aspect recomandabil ar fi ca personalul didactic care cercetează abaterea cumulativ cu toate condițiile prevăzute în articolele legislative să nu facă parte din colectivul de profesori unde predă, unde are loc acea abatere disciplinară, deoarece relațiile colegiale, cordiale nu permit întotdeauna o evaluare coerentă și corectă, fără implicații personale. Personalul din exteriorul unității de învățământ ar manifesta neutralitate, echidistanța, imparțialitate.

Întrebată cum va aplica concret acest lucru, secretarul de stat a răspuns că de la început a spus că „intervenția aceasta se face în baza expertizei mele ca și cadru didactic, experiențiez acest nou rol socio-profesional de secretar de stat, trec într-un joc de rol al unui elev de conștiincios, adică voi nota toate întrebările domniei voastre, toate sugestiile și propunerile pentru a-l informa pe domnul ministru, după care vom reveni cu alte intervenții pertinente strict pe informațiile solicitate de dumneavoastră”, a precizat Antoneta Bolchiș, scrie edupedu.ro

Continue Reading
Publicitate
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2022. Toate drepturile rezervate.