miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Decizia de extrădare a Elenei Udrea, amânată

Instanța din Bulgaria a amânat, marți, decizia privind extrădarea în România a Elenei Udrea. Unul dintre avocații ei a fost implicat într-un accident rutier și nu a mai putut ajunge la proces.

Udrea este de mai mult de o lună în arest în Bulgaria, iar o instanță s-a pronunțat deja în favoarea extrădării. Elena Udrea a făcut contestație, care trebuia să se judece azi, dar procesul a fost amânat pentru data de 18 mai.

Reamintim că, o instanță din Sofia a decis în 19 aprilie ca Elena Udrea să fie extrădată în România, judecătorii acceptând astfel cererea autorităților române ca ea să-și ispășească pedeapsa de 6 ani într-o închisoare din țară.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Elena Udrea a atacat decizia, care a fost luată în discuție marți, de Curtea de Apel Sofia, scrie digi24.ro

În timpul procesului, Udrea a contestat condițiile de detenție din România și a spus chiar că a fost amenințată în închisoare. Ea și-a exprimat dorința ori de a rămâne în detenție în Bulgaria, ori de a primi azil politic în Grecia.

Elena Udrea este în arest în Bulgaria în urma deciziei din 14 aprilie a judecătorilor Curții de Apel de la Sofia. Ei au respins recursul acesteia la decizia de arestare preventivă. Totodată, magistrații bulgari au respins și actele medicale depuse la instanță de avocații Elenei Udrea. Judecătorii au precizat că aceste acte nu indică faptul că rămânerea în arest va accentua problemele medicale pe care ea le are.

Fostul ministru al Turismului are mandat european de arestare, ea fiind prinsă în Bulgaria după ce a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute. Elena Udrea a fost prinsă de grănicerii bulgari în 8 aprilie, când încerca să treacă granița spre Grecia, prin vama Kulata. Trecuseră doar câteva ore de când judecătorii instanței supreme anunțaseră sentința de condamnare.

Foto: Facebook

Politica