vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mihai Rotaru: „Am făcut lobby pentru ca Mititelu să joace pe Oblemenco”

Patronul celor de la CSU Craiova a vorbit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” de la Gsp.ro despre cum a ajuns în Bănie, despre rivalitatea cu Adrian Mititelu și banii pe care i-a băgat până acum în fotbal.

Rotaru despre…
… venirea la Craiova:
„În momentul în care Știința a dispărut, noi, în grupul nostru de prieteni, ne-am supărat. Atunci am suferit și-a trebuit să facem ceva. Să reușim să aducem echipa și s-o punem pe picioare. Atunci l-am cunoscut pe domnul profesor Corneliu Andrei Stroe. Toată lumea vorbește că echipa noastră ar fi fost la origine creată pentru a acoperi unele greșeli ale Federației sau de către Primărie. Mentorul acestei echipe și cel care a creat Craiova Maxima și a doua oară Universitatea Craiova modernă este domnul profesor Corneliu Andrei Stroe. Am văzut actele și am studiat, altfel nu investeam 20 de milioane de euro într-o fantomă! Adevărul ăsta este. Este vorba de palmares, iar palmaresul nu se poate transfera”.

…banii investiți la club:
„Cred că 17 milioane de euro, dar până acum nu s-a recuperat niciun euro. Sper să-i recuperez, însă asta s-ar întâmpla doar în cazul în care ar veni un alt investitor. Există acest miraj al cupelor europene, normal să visez și eu, mai ales că e mirajul Champions League. Dar nu mă bazez pe acest lucru în momentul în care fac planurile de afaceri”

Policlinica Buna Vestire Craiova

… vânzarea de jucători:
„La Universitatea sunt jucători care au o cotă de piață foarte bună, dar după cum știți noi nu-i avem pe tarabă și niciodată n-o să-i punem pe tarabă. Aceea este o altă modalitate prin care se pot recupera bani. Faptul că nu căutăm să vindem jucători nu înseamnă să ne opunem vânzării lor. Nu suntem genul de club care să se promoveze agresiv, la modul „Vreau nu știu câți bani pe x sau y”. Scopul clubului nu este să vândă jucători. Noi am vândut când efectiv oferta a fost de nerefuzat”.

… rivalitatea cu FCU Craiova:
„Pe noi ne-a ajutat (n.r. – promovarea FCU în prima ligă) și-am spus-o totdeauna. Acolo trebuia să se termine cu mitul suporterilor și să încheiem această discuție. Ei fiind în Liga 2 ne spuneau că vor veni pe „Oblemenco” și vor fi zeci de mii. Când joci cu 300-400 de spectatori pe „Oblemenco” nu poți să te numești Știința. Au avut 400 acum două meciuri. Eu mi-am dorit ca ei să vină în Liga 1. E ușor să vorbești din Liga 2, unde ai costuri de câteva sute de mii de euro, când în Liga 1 fără 2-3-4 milioane de euro pe an te duci înapoi. Am fost pentru a li se da tot ceea ce cer ca să se martirizeze. Am spus-o și mi-am dorit să joace acolo. Am făcut lobby! Dar e greu să vină orice echipă de Liga 3 sau de Liga 4 și să joace pe „Oblemenco”.

…bătălia pentru titlu
„Am spus-o demult: dacă aveam o singură echipă în fața noastră, am fi avut o șansă. În momentul când ai două echipe în fața ta, nici măcar pentru locul 2 nu ești la mâna ta. Nu este un necaz că n-am câștigat titlul anul ăsta, dar este un eșec. Am crezut mult în titlul din anul acesta… Dacă vă uitați unde l-am pierdut, o să vă dați seama că dacă ne comportam ca o echipă medie, nu ca o echipă mare, astăzi ne băteam cu șanse reale la campionat”.

Politica