joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Norvegia oferă rachete antiaeriene Ucrainei

Norvegia a donat aproximativ 100 de rachete antiaeriene de concepție franceză Ucrainei, care se află în război cu Rusia, a anunțat miercuri guvernul norvegian, citat de Le Figaro.

Donația, care a fost deja efectuată, include lansatoare Mistral cu o sută de rachete cu care fuseseră echipate navele marinei norvegiene, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Construită la sfârșitul anilor 1980 de grupul de apărare Matra, care a fuzionat între timp cu gigantul european MBDA, Mistral este o rachetă sol-aer cu rază de acțiune foarte scurtă. La sfârșitul lunii martie, în timpul unui discurs prin videoconferință în Parlamentul norvegian, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut la Oslo rachete antiaeriene, dar de un tip mai modern, NASAMS, produse de compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace, scrie g4media.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Racheta (Mistral) va fi retrasă din serviciul armatei norvegiene, dar rămâne o armă modernă și eficientă care va fi de mare folos Ucrainei”, a declarat ministrul norvegian al Apărării, Bjørn Arild Gram, citat în comunicat. „Alte țări au donat, de asemenea, sisteme de arme similare”, a adăugat el.

Politica