vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest cu succes. Situația de la TMK Artrom se va rezolva până luni

Aproximativ 500 de angajați de la TMK Artrom au protestat joi în fața Guvernului. De această dată, se pare că protestul sindicaliștilor a dat rezultate. Conform gazetaoltului.ro, reprezentanții TMK-ARTROM și sindicaliști au participat la discuții cu reprezentanți ai primului ministru și specialiști ANAF, expunând situația în care se află compania din Slatina. Cristel Ioțu, președintele Confederației Națională Sindicală „Cartel ALFA” – Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Olt, a declarat că autoritățile au promis că până luni situația de la TMK-ARTROM va fi rezolvată, iar compania va putea în continuare să livreze marfa sechestrată în Portul Constanța.

„Avem promisiunea că până luni situația de la TMK-ARTROM va fi rezolvată. Avem promisiunea că vor fi deblocate conturile la băncile care au refuzat plata auxiliarelor (n.red. – bonuri de masă), plata furnizorilor, încasarea banilor de la beneficiari. Avem promisiunea că până luni situația va fi deblocată, ca să nu se închidă toată activitatea. Vor putea inclusiv să livreze marfa care este blocată în Portul Constanța. Am discutat cu consilieri ai primului ministru și cu reprezentanți ANAF, discuția a fost foarte tehnică și aplicată. Și alte țări s-au mai lovit de această situație, dar au avut cadrul legislativ pentru rezolvarea situației. Dacă situația nu se va rezolva, ne întoarcem la București”, a spus Cristel Ioțu, conform sursei citate.

Guvernul României a transmis, la rândul său, că urmează să fie elaboratun plan de monitorizare a fluxurilor financiare, cu respectarea cardului normativ european.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La Palatul Victoria a avut loc joi o întâlnire a reprezentanților Cancelariei Prim-ministrului și Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) cu cei ai mișcării sindicale TMK Artrom din Reșița și Slatina.
Cu această ocazie, a fost analizat impactul sancțiunilor dispuse la nivel european asupra activității combinatelor la care lucrează angajații din cele două orașe, fiind discutate soluții pe termen scurt și mediu, pentru protejarea locurilor de muncă. Reprezentanții sindicatelor au solicitat  derogări pentru efectuarea de exporturi către SUA și Canada precum și livrări pe piața internă. Alături de măsurile de deblocare a plății salariilor, a fost solicitată și menționarea altor drepturi asimilate celor salariale, conform contractelor colective de muncă, precum plata tichetelor de masă. Autoritățile vor analiza solicitările transmise, urmând să elaboreze, în cel mai scurt timp, un plan de monitorizare a fluxurilor financiare, pentru respectarea cadrului normativ european”, conform comunicatului Guvernului.

Sursa foto: EuropaFm

Politica