sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Ouă Kinder produse în Belgia, retrase de pe piață de teama contaminării cu Salmonella

Autoritățile pentru siguranța alimentară investighează 125 de cazuri de toxiinfecție alimentară cu Salmonella, raportate în mai multe țări europene, cu dovezi care indică ouă de ciocolată potențial contaminate, produse la o fabrică Ferrero din Belgia, notează Politico.

„Comisia confirmă, într-adevăr, că urmărește îndeaproape focarul de Salmonella Typhimurium, care se desfășoară în prezent în mai multe state membre ale UE și în Regatul Unit”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE, Stefan De Keersmaecker, pentru POLITICO.

Acesta a mai spus că retragerea loturilor suspecte „este în desfășurare.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele 125 de cazuri au fost depistate în Franța, Germania, Țările de Jos, Belgia, Irlanda și Suedia, BBC raportând 63 de cazuri numai în Regatul Unit, mai ales la copii mici, scrie libertatea.ro

Agenția pentru Standarde Alimentare din Regatul Unit a făcut luni o legătură directă cu Ferrero, anunțând că îi solicită companiei să recheme unele produse Kinder Surprise, din cauza „posibilei prezențe” a Salmonella. „Sunt afectate doar produsele Kinder Surprise fabricate în Belgia”, se arată pe site-ul agenției.

Ferrero a anunțat că retrage produsele în cauză.

În Irlanda, unde au fost raportate 10 cazuri, Autoritatea pentru Siguranța Alimentară (FSAI) a anunțat deja că retrage produsele Kinder. Patru cazuri au fost raportate și în Suedia, din ianuarie până acum, toate la copii care au consumat produse Kinder, a declarat un oficial suedez.

Gigantul alimentar italian a declarat pentru BBC că niciunul dintre produsele sale nu a fost testat pozitiv pentru Salmonella.

spot_img
spot_img

Politica