vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Animalele de la grădina zoologică din Harkov, eutanasiate! Armata rusă le-a distrus habitatul

Parlamentarul ucrainean Oleksandr Feldman a declarat că trupele rusești au distrus complet ecopark-ul din Harkov, iar prădătorii mari, precum leii sau alte feline mari, care erau găzduite aici, vor trebui eutanasiate. Animalele ar putea pune în pericol viețile oamenilor, în cazul în care ar scăpa din habitat, potrivit Nexta.

„Cea mai mare problemă o reprezintă prădătorii mari. Gardurile lor își păstrează în mod miraculos integritatea, dar cu încă un bombardament leii, tigrii, urșii, speriați, s-ar putea să fie liberi și să plece spre Harkov sau spre satele din apropiere. Nu putem permite asta.”, a spus Feldman. Oficialul ucrainean spune că până la finalul zilei, va fi luată o decizie pentru a eutanasia tigrii și leii.

În urmă cu două săptămâni, soldații ruși au ucis doi îngrijitori ai ecopark-ului Feldman, care mergeau să dea de mâncare animalelor, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Ecoparcul Feldman trăiesc tot felul de animale, de la broaște țestoase și papagali sau canguri, până la lei, tigrii, urși și lupi, potrivit BBC.

În prima dimineață a invaziei, bombardamentele armatei ruse au spart mai multe panouri de sticlă al unor țarcuri și mai multe animale au fugit, dar au fost găsite, cu excepția unor câini sălbatici. Grădina zoologică adăpostea peste 2.000 de exemplare de animale pe o suprafață de aproape 150 de hectare.

Politica