duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Recensământ Olt. Peste 30.000 de chestionare completate online

Recensământul populației din România este în plină desfășurare, iar la nivelul județului Olt au fost completate on-line un număr de 31.203 chestionare. Prefectul de Olt, Florin Homorean s-a întâlnit marți cu primarii din județ pentru a discuta calitatea procesului de autorecenzare, inclusiv mutarea unor centre în zone cu flux mare.

„În calitate de președinte al Comisiei județene pentru Recensământul Populației și Locuințelor, am convocat astăzi, 29 martie 2022, în sala de sedințe a CJ, primarii din județul Olt pentru a discuta problemele de actualitate, alături de subprefectul județului, dl. Cosmin Floreanu şi vicepreședintele Consiliului Județean Olt, dl. Virgil Delureanu.
Am căutat, de asemenea, soluţii pentru a susţine etapa de autorecenzare şi autorecenzare asistată, inclusiv mutarea centrelor de autorecenzare în locaţii cu aflux ridicat de presoane (de exemplu, începând de astăzi, un centru de autorecenzare asistată va funcţiona la sediul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Olt din Slatina, str. Centura Basarabilor, nr. 8 ) şi înlocuirea recenzorilor cu performanţă scăzută, inclusiv o monitorizare mai atentă a procesului, chiar şi mobilizarea salariaţilor din cadrul primăriilor, unităţilor şcolare ori din cadrul serviciilor sociale de la nivel local”, a declarat Florin Homorean.

În cadrul întâlniri s-a discutat și problema incendiilor și a depozitării deșeurilor, de la începutul anului fiind înregistrate peste 130 de incendii la locuințe.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„La aceeaşi întâlnire, am abordat şi o problemă specifică anotimpului, respectiv incendiile la locuinţe/gospodării, vegetaţie ori spaţii de depozitare a deşeurilor.
În această perioadă (trimestrul I 2022) la nivel judeţean au fost înregistrate 132 incendii la locuințe, fiind provocate 9 decese şi 114 incendii de vegetație uscată.
Având în vedere incidenţa ridicată în trimestrul I 2022 a acestor evenimente, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt au reiterat atribuţiile şi responsabilităţile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale pe linia P.S.I., inclusiv înfiinţarea Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul nostru”, a adăugat prefectul de Olt, Florin Homorean.

spot_img
spot_img

Politica