vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Icoană de vatră, în expoziție la Galeriile „Cromatic“

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și Liceul Tehnologic Special „Beethoven“ din Craiova vernisează Expoziția „Icoană de vatră“, în Galeriile „Cromatic“, vineri, 01 aprilie 2022, ora 13:00.

Obiectele expuse sunt realizate sub coordonarea profesorului Ionuț Smarandache, în cadrul proiectului ROSE, cu numărul 376/SGL/R II, de elevi ai Liceului Tehnologic Special „Beethoven“: Robert Ionel Preda (postliceală, anul I); Mihai Vasilache (cls. a XI-a); Mihai Dima (cls. a XI-a); Marian Getu Iancu (cls. a XI-a); Ionuț Popescu (cls. a XI-a), Marian Dumitru (cls. a XI-a), Florin Gherghescu (cls. a XI-a), Florin Nițu (cls. a XII-a).

Alături de elevii de la „Beethoven“ participă cu lucrări și doi elevi ai Colegiului Național „Carol I“ din Craiova: Andrei Smarandache (cls. a IV-a) și Andrei Vârtosu (cls. a XI-a).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Multe dintre icoanele prezentate publicului craiovean au fost premiate la olimpiadele de meşteşuguri artistice tradiţionale și la diferite concursuri de profil.

Vizitatorii vor descoperi pe simezele „Cromatic“ și icoane pictate pe lemn și sticlă.

Expoziția va fi deschisă până la 29 aprilie 2022, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 16:00. Intrarea la expoziție este liberă!

Lucrările prezentate în Galeriile „Cromatic“ vor putea fi admirate și pe paginile de facebook ale Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj: Centrul Creației Populare Dolj (https://www.facebook.com/ccp.dolj) și Galeriile Cromatic, Centrul Creației Populare Dolj (www.facebook.com/CJCPCTDj).

Politica