sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria îi urmărește pe craioveni când aruncă gunoiul

Craiovenii vor fi urmăriți de autorități când aruncă gunoiul. Lia Olguța Vasilescu a anunțat, pe Facebook, faptul că primele camere video de supraveghere stradală au fost montate. Edilul a explicat că scopul camerelor este de a depista cetățenii care sunt „certați cu bunul simț”.

Primele camere video de supraveghere stradală au fost deja montate în mai multe puncte cheie din oraș și în apropierea spațiilor de depozitare a gunoiului. Scopul acestora este de a depista cetățenii certați cu bunul simț care aruncă deșeuri sau care nu respectă modul de colectare și selectare a gunoiului.Se intenționează montarea acestor camere video în toate punctele de colectare a deșeurilor, dar și pe mai multe artere folosite pentru a se transporta deșeurile în cartierele mărginașe, în vederea abandonării pe marginea drumului. Aceste camere sunt integrate în sistemul de supraveghere video al municipiului și numărul lor va crește în perioada următoare.Menționez că, săptămânal, se adună zeci de tone de deșeuri, abandonate la periferia orașului Craiova. Acum avem mijloacele de a-i depista pe cei care le aruncă și de a aplica sancțiunile legale”, a scris primarul Craiovei.

Autoritățile locale au comandat și un studiu de fezabilitate prin care să se identifice posibilitatea montării a 4.639 de camere video în municipiu. Valoarea totală a investiţiei a fost estimată la suma de 141.292.255,06 de lei inclusiv TVA. Studiul de fezabilitate a fost votat în şedinţa de Consiliu Local şi va fi pus în practică. Totuși, consilierii locali de la USR s-au abţinut și au spus că suma estimată este foarte mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Primăria Craiova a demarat deja unul dintre cele mai mari proiecte destinate siguranței cetățenilor, ce își propune să implementeze tehnologiile moderne bazate pe inteligență artificială. Odată finalizat, proiectul va plasa municipiul Craiova în topul orașelor smart din România, iar craiovenii se vor simți protejați” se specifică în Referatul de Aprobare privind Studiul de Fezabilitate.

Proiectul include mii de camere video fixe, sute de camere mobile, camere pentru înregistrarea plăcuţelor de înamtriculare ale autoturismelor. Acestea vor fi cu vedere pe timp de zi și de noapte şi vor fi alimentate cu energie electrică din rețeaua aeriană a furnizorului de energie electrică.

Camerele vor fi amplasate în piețe publice, parcuri, grădini și locuri de recreere; locuri de joaca pentru copii; intersecții și zone cu trafic pietonal și rutier aglomerat și a altor aglomerări urbane; cimitire; puncte de colectare gunoi; căi rutiere de intrare/ieșire în și din oraș.

Politica