joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Peste 1000 de amenzi în trafic, într-o săptămână

Peste 1000 de amenzi au fost acordate în perioada 7 – 13 martie, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii rutieri din Olt. Sancțiunile au fost în valoare de aproximativ 300.000 de lei. Nu doar conducătorii auto au fost amendați de oamenii legii, nici bicicliștii nu au făcut excepție de la încălcarea regulilor de circulație.

„În perioada 7 – 13 martie a.c., poliţiştii rutieri și polițiștii de ordine publică, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au acționat pe drumurile publice din județ, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere. Astfel, pentru abaterile constatate, au fost aplicate 1.013 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 300.000 de lei. Dintre acestea, 1.001 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, respectiv 241 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 166 pentru nefolosirea centurilor sau dispozitivelor de siguranță omologate. De asemenea, au mai fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 18 pentru abaterile săvârșite de pietoni, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 16 pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice (având o concentrație alcoolică mai mică de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) și 510 alte sancțiuni”, conform reprezentanților IPJ, care au menționat și că au fost reținute peste 140 de permise de conducere și peste 50 de certificate de înmatriculare.

„Totodată, au fost reținute 148 de permise de conducere, dintre care 94 pentru depășirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei maxime legale admise, 16 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 14 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 2 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și 22 pentru alte abateri. Au mai fost reținute 57 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale. Polițiștii rutieri au constatat 17 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, dintre care 9 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe(având o concentrație alcoolică mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat), 2 pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, 4 pentru punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat/neînregistrat și 2 alte infracțiuni la regimul rutier”, au adăugat reprezentanții IPJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica