vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Efectele războiului asupra opțiunilor politice ale românilor: PSD conduce în clasament, urmat de PNL. AUR a pierdut 3,5 puncte

Efectele războiului asupra opțiunilor politice ale românilor încep deja să se vadă. PSD conduce în clasamentul intenției de vot cu 32% (32,7% în februarie), Social-democrații sunt urmați de PNL care revine pe locul 2 cu 19,9% (16,6% în februarie). AUR suferă un recul coborând la 18,9% (22,4% în februarie). USR stagnează, înregistrând 10,8% din opțiuni (10,3% în februarie), scrie pe contul să de Facebook Remus Stefureac, președintele INSCOP.

Creșterea ușoară a PNL ar putea fi pusă pe seama activității recente intense a președintelui și a premierului care câștigă puncte pe fondul vizibilității foarte mari în asociere cu repere de credibilitate precum NATO și UE.

”Scăderea ușoară a AUR poate fi explicată prin dispariția formațiunii din prim-planul atenției publice, dublată de acuzații care au fost aduse de mass-media si adversarii politici privind atitudini pro-ruse ale unor membri sau persoane asociate acestui partid. Nu știm în acest moment dacă efectele războiului din Ucraina asupra intenției de vot sunt temporare, datorate contextului emoțional sau ele se vor adânci”, a mai spus Ștefureac, potrivit hotnews.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sondajul INSCOP a fost realizat în parteneriat cu Verifield. Datele au fost culese prin interviuri telefonice în perioada 2-7 martie 2022 pe un eșantion de 1077 de respodenți. Eroarea maximă admisă este de +/-3%.

Politica