sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Franţa renunță la masca sanitară şi suspendă paşaportul de vaccinare

Masca sanitară nu mai este obligatorie în toate spaţiile, cu excepţia transportului în comun, începând din data de 14 martie, a anunțat prim-ministrul francez Jean Castex. Tot de la această dată, se suspendă și pașaportul de vaccinare. Acesta rămâne totuşi în vigoare în unităţile medicale, precum spitale şi aziluri pentru vârstnici, la fel şi obligativitatea de vaccinare anti-COVID-19, care se va aplica personalului medical.

„Situaţia sanitară se îmbunătăţeşte graţie eforturilor noastre colective, graţie măsurilor pe care le-am luat (…), condiţiile sunt reunite pentru o nouă etapă de relaxare a măsurilor”, a explicat şeful Guvernului francez.

Al cincilea val al pandemiei de COVID-19 este în declin în Franţa de mai multe săptămâni. Reflectând scăderea incidenţei medii din ultimele şapte zile, numărul noilor infectări a fost miercuri seară de 53.152, un nivel mult mai scăzut decât cele peste 70.000 de infectări raportate în urmă cu o săptămână, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Presiunea s-a redus şi în spitalele franceze, unde 2.329 de persoane sunt internate la terapie intensivă.

Guvernul de la Paris evocase până joi necesitatea scăderii sub pragul de 1.500 de bolnavi la terapie intensivă până la jumătatea lunii martie printre criteriile care ar fi putut să permită anularea parţială sau totală a paşaportului de vaccinare, aflat în vigoare din data de 24 ianuarie.

spot_img
spot_img

Politica