miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Societăți din industria lemnului sancționate de autorități

Două societăți din Olt, care se ocupă cu comercializarea materialului lemnos au primit marți amenzi de o mie, respectiv 5000 de lei, în urma unui control efectuat de polițiștii olteni. Controlul la care au participat și Garda Forestieră Vâlcea și Ocolul Silvic Caracal, a relevat, în cazul ambelor societăți o diferență între cantitatea de cherestea declarată și cea depozitată.

„Polițiștii Serviciului de Ordine Publică și ai Secției nr. 2 Poliție Rurală Osica de Sus, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Râmnicu Vâlcea și ai Ocolului Silvic Caracal, au efectuat activități de control pe linie de verificare a respectării normelor legale privind depozitarea și comercializarea materialului lemnos. Astfel, la două societăți comerciale s-a constatat faptul că există diferențe între stocurile scriptice/înregistrate în aplicația SUMAL și stocurile faptice inventariate la data efectuării controlului, existând o lipsă de 6,87 metri cubi de cherestea, respectiv de 14,84 metri cubi de cherestea. Cele două societăți comerciale au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare de 1.000, respectiv de 5.000 de lei, fiind dispusă confiscarea valorică a celor două cantități de material lemnos, în valoare de 5.976 de lei și 12.910 lei, conform art. 19 alin. 2, lit. e, punct 1, respectiv punct 2 din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare”, conform reprezentanșilor IPJ Olt.

O altă firmă a fost amendată în urma controlului, după ce oamenii legii au descoperit o cantitate de peste 17 metri cubi de cherestea, care n-ar fi fost înregistrată. Administratorul a fost la rândul lui amendat cu suma de 5000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Administratorul societății a fost sancționat contravențional cu amendă, în valoare de 5.000 de lei și a fost dispusă confiscarea cantității de 17,94 metri cubi de material lemnos, conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare, fiind lăsată în custodia reprezentanților Ocolului Silvic Caracal”, au adăugat reprezentanții IPJ Olt.

Politica