sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljenii din Mischii vor avea de câștigat după deschiderea celui mai mare centru de date din țară

ClusterPower a început în luna iulie 2021 lucrările la cel mai mare centru de date din România și primul centru de date de tip hyperscale din regiune, situat la Mischii. Parcul tehnologic pe care îl construiește ClusterPower se întinde pe o suprafață de 25.000 mp și va crea un centru de infrastructură de Inteligență Artificială one-stop-shop dezvoltat împreună cu liderul mondial Nvidia. Centru de date de la Mischii va deveni operațional de luna viitoare.

Primarul localității, Gheorghe Popa, este de părere că noul proiect din Mischii este foarte bun pentru comunitate. Centrul de date nu doar că va crea locuri de muncă pentru localnici, dar va aduce și sume importante de bani pentru bugetul local.

Este un lucru foarte bun pentru noi. Înseamnă bani pentru bugetul comunei. Când au venit, am discutat cu ei și au pus sediul firmei pe Mischii. Asta înseamnă că o mare parte din impozitul pe care îl dau la stat, 46%, se întoarce către bugetul localității. Plus impozitele pe clădiri, pe terenuri. Deci, practic va fi un venit mare pentru bugetul local. Am avut această înțelegere de la început. Pe partea de angajări, vor avea nevoie de oamenii noștri. Au nevoie de oameni pe partea de administrativ, agenți de pază, electricieni, instalatori. Deja sunt 9 agenți de pază, toți din Mischii. Pentru început este destul de bine. Urmează ca atunci când vor începe activitatea să mai fie angajați și alți oameni din Mischii. Din discuțiile mele cu ei, în total vor avea 300 de angajați, printre aceștia vor fi și oameni din localitate”, a declarat edilul pentru Jurnalul Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prima fază a proiectului presupune realizarea infrastructurii de utilități necesare funcționării echipamentelor IT, incluzând turnarea fundației, construirea centralei electrice și a primei unități din cele cinci care vor dota centrul de date.

În toamna anului trecut, Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, i-a asigurat pe reprezentanții ClusterPower de tot sprijinul lui și al autorităților județene în ducerea la îndeplinire a demersului lor.

Mă bucur că marii investitori se orientează către sud-vestul României și aleg județul Dolj pentru dezvoltarea afacerilor lor. Atât administrația județeană, cât și administrațiile locale, sunt deschise atragerii și colaborării cu marile companii care pot aduce plus valoare zonei, creează locuri de muncă și contribuie la creșterea durabilă a comunităților”, spunea Cosmin Vasile.

Politica