vineri, mai 17, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Situația devine tot mai tensionată în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Doi militari ucraineni au fost uciși 

Monitorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au raportat sâmbătă o creştere a bombardamentelor în regiunile Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei, informează Reuters. Este vorba despre peste 1.400 de explozii.

Misiunea specială de monitorizare a OSCE, care este desfăşurată în zona de conflict, a anunţat că a înregistrat în Doneţk un total de 553 explozii, iar alte 860 au fost raportate în regiunea învecinată Lugansk. Aceste cifre corespund situaţiei care se înregistrase până vineri la ora 16:30 GMT, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă seara.

Doi militari ucraineni au fost ucişi, iar alţii au fost răniţi, în ultimele 24 de ore în confruntările din estul Ucrainei. Conform celui mai nou bilanţ, anunţat de autorităţile ucrainene, alţi patru soldați sunt spitalizaţi în urma confruntărilor cu insurgenţi separatişti proruşi în regiunile Lugansk şi Doneţk. Acesta este cel mai grav bilanţ al victimelor înregistrat în Donbas în ultimele 30 de zile, scrie Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Inclusiv mai mulți jurnaliști internaționali, veniți în regiunile separatiste din estul Ucrainei pentru a relata situația de acolo, au ajuns sub tiruri de artilerie, în după-amiaza zilei de sâmbătă, în regiunea Novoluganskoe, la nord de orașul Horlivka, controlat de rebeli.

 De asemenea, că o echipă de jurnaliști ai postului care îl acompaniau pe ministrul ucrainean de interne într-un tur al liniilor de front din estul Ucrainei, au fost atacate cu focuri de mortier, sâmbătă.

Denis Monastirski, ministrul de interne ucrainean, a încercat să se adăpostească după ce focuri de mortier au fost lansate chiar în apropierea locului în care se afla. După, oficialul a dat interviuri jurnaliștilor internaționali aflați la Novoluhanske.

Jurnaliștii au reușit să se refugieze într-un subsol și nu au fost raportate persoane rănite sau decedate.

Pe de altă parte, o încercare a mediatorilor internaționali de a organiza o întâlnire a reprezentanților ucraineni și ruși pe tema deteriorării situației din estul Ucrainei a eșuat sâmbătă, după ce delegația rusă nu s-a prezentat, relatează CNN.

Conducerea misiunii OSCE a transmis regretă „răspândirea zvonurilor cu privire la o acțiune militară iminentă din partea forțelor guvernamentale ucrainene”.

Politica