sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lista adăposturilor de protecţie civilă din România. În Craiova sunt aproape 200

În România există 4.358 de adăposturi de protecţie civilă în care oamenii s-ar putea retrage în cazul unui atac, potrivit listei publicate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Locaţiile se găsesc în toate judeţele, cele mai multe fiind în municipiul Bucureşti, respectiv 1.171. 

În Craiova sunt 195 de posturi. În Podari sunt 3 posturi, un post în Segarcea și unul în Dăbuleni.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Târgu Jiu sunt 45 de posturi, 5 în Motru, 2 în Bumbești Jiu, 2 în Novaci, 2 în Târgu Cărbunești, 4 în Turceni și câte un post în Țicleni, Cătunele, Hurezani, Mătăsari, Peștișani, Negomir, Schela.

În Drobeta Turnu Severin sunt 22 de posturi, 2 în Orșova și 3 în Gogoșu.

În Slatina sunt 18 posturi, 4 posturi în Balș, 3 în Drăgănești-Olt, 3 în Corabia, 2 în Scornicești, 12 în Caracal, 6 în Piatra Olt.

În Mun. Râmnicu Vâlcea sunt 73 de posturi, 3 posturi în Govora, 1 în Drăgășani, 1 în Brezoi, 1 în Ocnele Mari, 2 posturi în Bălcești, 1 în Călimănești, 2 în Horezu, 2 în Călimănești- Căciulata, 1 post în Băile Olănești, 1 în Drăgășani, 1 în Băbeni.

Cele mai puţine adăposturi se regăsesc în Ialomiţa – 13 şi Vrancea – 3.

Adăposturile sunt verificate anual, totuşi, multe dintre ele se află într-o stare precară şi au fost transformate în beciuri sau spaţii de depozitare. Conform legii, în cazul unui atac aceste adăposturi, ocupate în număr foarte mare de oamenii din blocurile respective, trebuie eliberate în 24 de ore.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, despre verificarea adăposturilor de război din ţară, în contextul conflictului de la graniţa cu Ucraina, că suntem pregătiţi pentru orice situaţie şi că a discutat cu Ministerul de Interne, iar aceste inspecţii se fac anual, scrie adevarul.ro

„Din perspectiva noastră, a celor care sunt în domeniul Apărării, acest lucru s-a făcut, în ultimii ani, foarte serios şi ştim exact, suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Lista completă a adăposturilor din toată țara și datele de localizare, potrivit IGSU, poate fi consultată AICI.

Politica