sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avertisment: Crenvurști de porc cu puțină carne și până la 11 E-uri

InfoCons – Organizație de Protectie a Consumatorilor a realizat un studiu pe baza etichetelor produselor tip crenvurști de porc de pe piața din România și a constatat că unii crenvurști de porc au doar 10% carne de porc. Specialiștii atrag atenția că toate produsele analizate au în compoziție E-uri, dintre care 52,63% au mai mult de 5 aditivi alimentari.

Potrivit InfoCons, au fost analizate 19 de produse de la producători/distribuitori precum SC Fox Com Serv SRL, Meda Prod 98 SA, SC Caroli Foods Group SRL, SC Aldis SRL, Auchan Romania SA, Lidl Discount, Carrefour Romania SA, Kaufland Romania SCS.

Astfel, ca urmare a centralizării și analizării informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor, InfoCons a constatat că, din punct de vedere al procentajului de carne de porc, aceasta se regăsește într-o proporție cuprinsă între 10 și 93% din compoziție, scrie libertatea.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Există și produse care sunt comercializate sub denumirea „Crenvurști carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziție în lista ingredientelor”, potrivit studiului InfoCons.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziție, InfoCons a constatat că:

  • 57.89% au în compoziție apa, fiind și cel de-al doilea ingredient
  • 31.57% au sarea ca fiind al treilea ingredient
  • 42.11% nu menționează proveniența ingredientului principal, însă menționează proveniența altor ingrediente, cum ar fi șoriciul

    ”Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiți în crenvurștii de porc: 100% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari)”, au constatat specialiștii.

Totodată, InfoCons a publicat lista cu produsele tip crenvurști de porc care au peste 5 aditivi alimentari. Potrivit specialiștilor, Fox Crenvursti de Porc extra au cei mai mulți aditivi și e-uri, respectiv 11. Urmează Elit Crenvursti cu Porc și Caroli Cremwursti de Porc Extra, cu 9 aditivi alimentari.

Cei mai puțin au Auchan Crenvursti din carne de porc și Caroli Cremwursti de Porc Extra VRAC – 6.

Politica