joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Peste 60 de misiuni ale pompierilor în acest weekend

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a 16 incendii, acordarea îngrijirilor medicale victimelor a patru accidente rutiere și căutarea unei persoane rătăcite.
Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistenţă medicală unui număr de 38 persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgenţă 112.
De asemenea, pentru a preîntâmpina apariția unor situații de urgență la nivelul unităților spitalicești din județul Mehedinți, cadrele ISU au desfășurat activități de verificare a secțiilor ATI.
În urma celor patru accidente, patru persoane au primit primul-ajutor medical, la locul evenimentului, de la echipajele medicale SMURD și SAJ, ulterior fiind transportate la spital, în stare de conștiență. Două dintre acestea au suferit politraumatisme, iar alte două au fost rănite ușor. Pompierii militari au asigurat și măsurile de apărare împotriva incendiilor la autovehiculele implicate în accidente. Cele 16 incendii stinse de pompierii mehedințeni au izbucnit la vegetaţie uscată și au cuprins peste 180 de hectare de teren, pe raza a 11 unități administrativ teritoriale: Bala, Breznița Ocol (2), Cocorova, Devesel, Dumbrava, Husnicioara, Isverna, Malovăț (2), Strehaia (4), Șovarna, Voloiac, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni.
Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, pompierii recomandă cetăţenilor ca arderea să se execute:
–  în condiţii meteorologice fără vânt;
–  numai pe timp de zi, sub supraveghere permanentă;
–  în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier sau construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice şi de comunicaţii.
De asemenea, cetăţenii să dispună de mijloace şi materiale pentru stingerea eventualelor incendii și să nu părăsească locul arderii înainte de stingerea completă a focarelor.
Totodată, facem precizarea că arderea resturilor vegetale, a deşeurilor şi altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc deschis – emis de Primărie, cu avizul Gărzii de Mediu, şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, precum şi amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Politica