sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova, egalată în prelungiri pe Arena Națională!

Echipa lui Nicolo Napoli a făcut un meci mare, a condus-o în două rânduri pe FCSB, dar un penalty în prelungiri i-a interzis victoria.

FCU Craiova a făcut cel mai bun joc al anului. A deschis scorul prin Bălan, în finalul primei reprize, deschis perfect în careu de argentinianul Bauza. Gazdele de pe Arena Națională au egalat prin Oaidă, dar oltenii au avut din nou forța de a reveni în avantaj, prin Baeten, grație plasamentului greșit al lui Vlad, la o lovitură liberă. O imprudență în careu a lui Sidibe a interzis oltenilor o victorie imensă, Keșeru marcând de la punctul cu var.

Claudiu Bălan: „De cascadorii râsului”
Atacantul juveților, cel care a deschis scorul pe Arena Națională, consideră incorectă decizia lui Istvan Kovacs de a acorda penalty: „Nu putem fi bucuroși, am condus până în ultimele minute. Au primit un penalty de cascadorii râsului. La primul gol avem noi aut, dar dă pentru FCSB și primim gol. Dacă ne uităm în urmă, la meciul cu Farul am avut penalty și nu ne-au dat. Noi rămânem pe poziție de baraj, trec etapele și nu acumulăm puncte din cauza acestor greșeli. Am văzut reluarea, Sidibe pune piciorul la o jumătate de metru de adversar și se dă penalty. Sunt curios dacă se dădea penalty în cazul în care faza ar fi avut loc în celălalt careu, la 2-1 pentru FCSB. Am pregătit toată săptămâna partida, am vrut să dăm tot ce putem. Măcar să fim cu conștiința împăcată că am dat totul pe teren. Cred că am făcut un meci bun și meritam să câștigăm. Nu contest valoarea celor de la FCSB, dar în seara asta am condus tot meciul aproape, meritam cele 3 puncte. A fost o greșeală foarte, foarte mare de arbitraj, când mai erau două minute”, a spus Bălan la microfonul DigiSport.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Napoli, încântat de joc! „Băieții să dea 100%, că rezultatele vor veni!”
După meci, antrenorul italian a spus: „Băieții au făcut un meci foarte bun, am jucat foarte bine și pe faza ofensivă. Steaua a egalat, 1-1, dar am intrat în avantaj cu lovitura foarte bună a lui Baeten. Important e ca băieții să dea 100%, iar rezultatele vor veni. Sunt aici împreună cu băieții, cu suporterii și societatea pentru a salva echipa de la retrogradare. Noi sperăm”.

Mititelu jr: „Jocul ne dă încredere!”
Mititelu Jr. consideră că prestația excelentă din ultimele meciuri va risipi norii negri ai retrogradării. „Un egal cât o victorie! Chiar dacă am adunat 4 puncte în primele 3 meciuri, jocul băieților ne dă încredere că putem redresa corabia. Împreună, uniți pentru aceeași cauză vom reuși ca la finalul campionatului să stăm fără emoții și să terminăm pe un loc cât mai sus în clasament”, a fost mesajul postat de patronul echipei pe facebook. 

Eroul Robert Popa: „Mi-am făcut treaba. Am apărat!”
Portarul de 18 ani al Craiovei a fost MVP-ul jocului cu șase super-intervenții. La final, a spus: „A fost un meci frumos, un joc plăcut ochiului, o atmosferă incendiară de ambele părți. Cred că am făcut un joc foarte bun. Să conduci Steaua de două ori, la ea acasă, nu e ușor. Suntem un grup mai unit, ne-am creat mai multe automatisme în iarnă, asta a făcut diferența. Eu mi-am făcut treaba, am apărat. Am avut în față unii dintre cei mai buni atacanți din Liga 1. A fost neșansă la primul gol, e greu pentru un portar să aibă un reflex de ultim moment, am închis în ultimul moment, dar mingea s-a strecurat în poartă. A fost apoi Dumiter 1-1 și 30 de secunde mai târziu a fost penalty-ul. Asta m-a supărat puțin, că am apărat o minge senzațională și apoi a venit penalty-ul. E un gust amar”.
FCU Craiova  rămâne pe locul 14, dar jocul consistent al oltenilor arată că echipa a ajuns conjunctural la subsol, nefiind o candidată la retrogradare. Așadar, în runda recent încheiată, trupa lui Napoli a pierdut 2 puncte în prelungiri, în vreme ce a lui Reghe a salvat unul la ultima fază de joc.
FCSB – FCU Craiova 2-2
Au marcat: Oaidă 66, Keșeru 90+2 (pen) / Bălan 41, Baeten 76
FCSB: A. Vlad – V. Crețu, Vinicius, I. Cristea, Radunovic – Olaru, Ad. Șut, Oaidă – Cordea, Fl. Coman, Oct. Popescu. Au mai jucat: I. Stoica, V. Gheorghe, Keșeru, Dumiter: Antrenor: Toni Petrea.
FCU Craiova: R. Popa – R. Negru, Kovacic, Diallo, Huyghebaert – S. Asamoah, Vl. Achim – Baeten, Bauza, Durmen – Cl. Bălan. Au mai intrat: Sidibe, Marquet, Compagno. Antrenor: Nicolo Napoli.
Arbitru: Istvan Kovacs
Eliminat: Cristea 90+6

Politica