vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toboganele pentru gunoi din blocurile turn din Craiova vor fi închise

Craiovenii care locuiesc în blocuri turn nu vor mai putea folosi toboganele pentru gunoi. Începând cu data de 15 februarie, asociațiile de proprietari vor închide toboganele, pentru începerea colectării selective. Anunțul a fost făcut de Aurelia Filip, viceprimar al Craiovei, în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și conducerea Iridex.

„Ne aflăm acum în situația ca, începând cu data de 15 februarie, să trecem efectiv la colectarea selectivă și pe sectorul de blocuri al Craiovei. Experiența colectării selective la case a fost una bună pentru că cetățenii, locuitori ai Craiovei, pe străzile cu case au înțeles foarte bine cum se colectează separat. Ca orice început nou este greu de înțeles, dar s-au adaptat și suntem foarte mulțumiți de rezultatele colectării separate pe teritoriul de case. Împreună cu operatorul am identificat locații și așa cum s-a promis s-au montat, săptămâna aceasta se termină toate, acele containere de suprafață pentru colectarea selectivă și în principiu va fi de pe 15 februarie colectarea selectivă obligatorie și la blocuri. Concomitent cu montarea acestora pe domeniul public s-au folosit atât toboganele turn, cât și aceste containere. Începând cu 15 februarie, trecem la pasul decisiv următor, adică închiderea toboganelor deoarece operatorul nu deține un astfel de serviciu, el fiind pe piață tocmai pentru a colecta separat de la populație toate lucrurile aruncate”, a explicat viceprimarul Craiovei.

Aurelia Filip i-a avertizat pe craioveni că vor rămâne cu gunoiul neridicat, dacă nu închid toboganele și nu vor înțelege că noile reguli din oraș nu sunt opționale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Deci începând cu 15 februarie nu se mai folosesc toboganele la blocurile turn, iar cei care stau la orice fel de locuință se vor adapta și vor colecta separat așa cum au învățat cei de la case. A fost o perioadă de acomodare destul de lungă, zic eu, o lună și ceva. Am rugat operatorul pentru acomodare să mergem paralel și cu una și cu alta, însă anunțăm că de la 15 februarie le închidem. Cine le închide? Le închide Asociația de proprietari sau chiar proprietarii deoarece începând cu 15 februarie operatorul nu mai ridică din aceste tobogane care oricum în țările dezvoltate nu există așa ceva. Ele sunt scoase astfel încât la autorizarea de blocuri noi turn nu prevede tobogane, pentru că ele sunt generatoare de tot ce vreți dvs. Deci, cetățenii care nu înțeleg să le închidă și le folosesc în continuare vor rămâne cu acea mizerie”, a mai spus Aurelia Filip.

Politica