sâmbătă, mai 18, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vaccinul anti-COVID Pfizer pentru copiii sub 5 ani ar putea fi disponibil până la sfârşitul lui februarie

Pfizer şi BioNTech urmează să depună astăzi, 1 februarie, la Agenţia americană a medicamentului (FDA), o cerere de autorizare rapidă pentru serul destinat copiilor cu vârste între 6 luni şi 5 ani.

Companiile au testat în ultimele luni și o a treia doză, deoarece, deşi vaccinul este sigur, două doze nu au oferit un răspuns imunitar suficient de puternic la toate grupele de vârstă. Dar datele despre o a treia doză nu vor fi disponibile cel puţin până la sfârşitul lunii martie. Odată ce aceste informaţii vor fi transmise, autorităţile de reglementare urmează să autorizeze și a treia doză de vaccin pediatric.

Un oficial al administraţiei Biden a afirmat că există consens între oficialii din sănătate „în a urgenta autorizarea” referitoare la planul Pfizer-BioNTech. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Vinerea trecută, pe 28 ianuarie, Pfizer a prezentat noi date autorităţilor sanitare despre vaccinul pentru copii, la discuţii participând şi Anthony Fauci, consilier la Casa Albă şi expert pe probleme infecţioase, dar şi alţi experţi. 

În decembrie 2021, după mai multe teste, Pfizer şi BioNTech au anunţat că două doze de vaccin pentru copiii de 2, 3 şi 4 ani nu au declanşat un răspuns imun comparabil cu ceea ce a fost generat la adolescenţi şi adulţi. În schimb, cele două doze au creat un răspuns imunitar protector la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 2 ani.

Atunci a fost adăugată și doza booster în teste, pentru a încerca să îmbunătățească răspunsul imunitar, ceea ce înseamnă că părinții trebuie să mai aștepte câteva luni pentru a-și proteja copiii, scrie news.ro. care citează cotidianul american The Washington Post.


spot_img
spot_img

Politica