duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Proteste violente în Ucraina: Oamenii au încercat să intre cu forța în Parlament

Protestul proprietarilor de afaceri organizat marți în capitala Ucrainei a fost marcat de incidente violente. Oamenii au ieșit în stradă pentru a contesta o lege referitoare la introducerea caselor de marcat obligatorii care, spun ei, ar duce la închiderea afacerilor, relatează publicațiile 112 Ukraine, Ukrinform și agenția Mediafax.

Protestatarii au încercat să intre cu forța în clădirea Parlamentului ucrainean, Rada Supremă, cerând păstrarea sistemului simplificat de impozitare și contabilitate. Potrivit unui reporter UkrLive, au fost mobilizate forțele poliției și ale Gărzii naționale, care au ripostat cu gaze lacrimogene, iar intrarea în clădire a fost blocată cu bare metalice. Două persoane ar fi fost reținute în urma incidentelor.

Legea se afla pe agenda ședinței de marți a Parlamentului, însă aceasta a fost suspendată, iar deputații ar fi părăsit clădirea prin pasaje subterane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Protestul este coordonat de SaveFOP, o mișcare civică ucraineană ai cărei membri pledează pentru reducerea poverii financiare asupra întreprinderilor mici și mijlocii prin păstrarea unui sistem de impozitare simplificat pentru antreprenori.

Foto: Profimedia Images



spot_img
spot_img

Politica