Percheziții la proxeneți din Dolj, Gorj și Bacău

Date:

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au desfășurat, joi, 6 ianuarie, o acțiune de amploare pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane și trafic de minori.

”Au fost puse în executare 9 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Dolj, Gorj și Bacău la persoane bănuite că fac parte din grupul infracțional organizat și că se ocupă cu recrutarea și exploatarea sexuală a unor persoane de sex feminin.
În urma celor 9 percheziții domiciliare, au fost descoperite și au fost ridicate un pistol cu bile de cauciuc cu 6 cartușe, 45 cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc cu 10 cartușe, suma de 1400 lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tableta și 7 autoturisme de lux”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit procurorilor, 8 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale au fost conduse la audieri.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2020 – 2022, un număr de 7 persoane, au constituit și au acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care au recrutat prin metoda “loverboy” mai multe persoane de sex feminin pe care le-au exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate. Cu privire la cea de-a opta persoană s-a reținut că în cursul anului 2021 a recrutat în scopul exploatării sexuale prin false promisiuni de iubire o persoană de sex feminin, pe care a transportat-o ulterior în diverse locații din România unde a determinat-o să practice prostituția în beneficiul său.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova, B.C.C.O. Bacău și S.C.C.O. Gorj, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeș, I.J.J. Dolj, I.J.J. Gorj, I.J.J. Bacău”.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Pitești și Brigada Operațiuni Speciale Craiova.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...