joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bulgaria înăsprește condițiile de intrare în țară

Începând de vineri, Bulgaria va cere aproape tuturor călătorilor din Uniunea Europeană să aibă un test PCR negativ înainte de intrare, împreună cu un certificat COVID valabil.

Măsura îi vizează pe călătorii veniți din zona roșie, România fiind încă pe lista galbenă.

Noile restricții au ca scop limitarea răspândirii noii variantei de coronavirus Omicron, a precizat ministerul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Țara balcanică a înregistrat primele 12 cazuri de Omicron după Anul Nou.

Miercuri, a raportat o creștere bruscă a noilor infecții la peste 6.200 de la aproximativ 1.900 cu o zi mai devreme. Conform regulilor actualizate, călătorii din țările UE care se află pe lista zonei roșii a Bulgariei trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Regula se aplică și călătorilor din Regatul Unit.

Pe lista zonei roșii a Bulgariei sunt țări care au raportat peste 500 de infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile sau au raportat o răspândire puternică a unei variante Covid care provoacă îngrijorare, precum e cazul Delta sau Omicron.

Austria, Ungaria, Luxemburg și România sunt singurele state membre ale UE care nu se află în prezent pe lista zonei roșii a Bulgariei, dar lista poate suferi modificări în funcție de evoluția pandemiei, scrie libertatea.ro De exemplu, România a înregistrat o creștere semnificativă a cazurilor în această săptămână, creștere care poate duce la zona roșie dacă se menține.

Începând de vineri, Bulgaria va adăuga Statele Unite, Canada și Australia pe lista sa de zone roșii, interzicând efectiv sosirile străinilor din aceste țări.


Politica