marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Doljenii din satul Hunia abia mai intră în case. Primarul caută soluții

Doljenii din satul Hunia, comuna Maglavit, se confruntă cu o situație delicată. Aceștia sunt nevoiți să umble prin noroi și apă, să-și parcheze mașinile pe unde apucă și să spere ca locuințele lor să nu fie afectate și mai rău. Toate aceste probleme au apărut odată ce ploile au început să fie din ce în ce mai dese. În Hunia se lucrează la canalizare, iar vremea a complicat situația atât pentru constructor, cât și pentru comunitate.

„Avem probleme cu lucrarea de canalizare care se face pe stradă. Lucrările au început din vară. Muncitorii nu sunt serioși. Au încercat mai multe persoane să discute cu ei, dar nu ai cu cine să te înțelegi. Problema este că au băgat țevile cele mari de canalizare, au făcut săpături pe mijlocul străzii, apoi pe lângă garduri, pentru ca lumea să se lege la canalizare. Acum nu se mai poate intra cu mașina, suntem blocați, nu mai pot să intre nici salvările, nici mașinile de gunoi. Suntem ca în filmele de groază. Ni s-a spus că este șantier și că se va remedia. A venit o cupă, s-au pus două cupe de pământ, iar acum toată apa o să intre pe sub gard și o să ajungă la casă. Sunt mai mulți vecini în această situație. S-au format șanțuri, se aude apa cum intră în pământ. Este o situație gravă. Eu vreau să îmi salvez amărâta de casă pe care o am”, povestește una dintre persoanele afectate de lucrările din satul Hunia.

Primarul comunei, Marius Mureșan, spune că este la curent cu ceea ce se întâmplă în comunitatea pe care o reprezintă și susține că este alături de cetățeni. Edilul explică faptul că Primăria a făcut tot ce a putut pentru a mai remedia din probleme, dar anumite aspecte au depășit posibilitățile autorităților locale. Totodată, primarul a primit promisiuni din partea constructorului în ceea ce privește rezolvarea situației delicate în care au fost puși oamenii ce locuiesc în satul Hunia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este un șantier în lucru, oamenii lucrează. Din păcate, a plouat două săptămâni la rând. Eu am fost personal pe teren. Am vorbit cu executantul lucrării și m-a asigurat că remediază toate problemele, punctual. Am luat atitudine personal. O parte din lucruri le rezolvăm noi, cu ce avem în dotare, dar sunt unele lucruri care ne depășesc și pe noi. Probleme sunt la nivelul întregului sat. Se introduce apă și canal. Din păcate asta este situația, este un deranj clar, până la finalizarea lucrării. Lucrările în satul Hunia ar trebui să se termine până la finalul anului viitor. Lucrările au început în două părți. În Maglavit a fost introdusă apa, iar în Hunia nu a fost nici apă și din această cauză este mai profund deranjul. În perioada asta a plouat. Tot timpul este loc de mai bine. Noi ajutăm cu tot ce putem. Constructorul a încercat și el să rezolve problemele. Este greu, dar am bucuria că o să se realizeze un lucru extraordinar. Fără apă și canal este greu, cu ele este un pas înainte către dezvoltare. Constructorul a intervenit deja, a trimis utilaje și încearcă să remedieze problemele. Au lucrat foarte repede și nu a avut timp solul să se taseze. Trebuie să treacă timp pentru a-l aduce la starea inițială”, a explicat Marius Mureșan.

spot_img
spot_img

Politica