joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O fostă consilieră în cadrul APIA – Baia de Aramă și o fostă directoare a unei bănci sunt judecate pentru fraudă!

O fostă consilieră în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) – Baia de Aramă, a săvârșit mai multe infracțiuni, printre care:
– folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
– fals intelectual, în formă continuată,
– fals informatic, în formă continuată,
– efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată,

Aceasta a fost ajutată de o altă persoană fizică, la data faptelor director al unei sucursale bancare, care a făcut fals informatic, în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată.

În perioada 2012 – 2014, consiliera de la APIA ar fi depus în numele a cinci fermieri (fără cunoștința acestora), la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente în care erau consemnate date false, inexacte și incomplete în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică. În cazul a trei dintre aceștia, inculpata ar fi introdus date informatice false în sistemul informatic ce deservea A.P.I.A., în scopul emiterii de către această instituție a deciziilor și ordinelor de plată, a dirijării sumelor de bani astfel obținute, în conturile bancare deschise pe numele acestora cu ajutorul celeilalte inculpate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ulterior, fosta consilieră ar fi intrat în posesia cardurilor bancare emise, fără drept, pe numele celor trei fermieri pe care le-ar fi utilizat în folosul propriu, pentru plăți la comercianți și retrageri de numerar, de la ATM.
Prin aceste demersuri, inculpata ar fi intrat în posesia sumei totale de 272.258 lei, reprezentând fonduri nerambursabile ce li se cuveneau celor cinci fermieri. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, au fost dispuse măsuri asigurătorii față de cele două inculpate.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Mehedinți cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Politica