duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

SJU Târgu Jiu a demarat pregătirile pentru noul val al pandemiei de coronavirus

Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a demarat pregătirile pentru noul val al pandemiei de coronavirus, val anunțat de autoritățile sanitare. S-a început prin revizuirea tuturor instalațiilor electrice și sanitare din secțiile unde sunt îngrijiți pacienții Covid. Astfel, instalațiile din secțiile Covid de la Pasarelă sunt verificate în această perioadă în care numărul pacienților internați acolo a scăzut.

S-a dublat numărul evaporatoarelor la stocatorul de oxigen situat în curtea clădirii de pe strada A.I. Cuza (Pasarelă) cu scopul de a mări capacitatea de furnizare a oxigenului către pacienții internați în secțiile Covid de aici. A fost înlocuit boilerul care asigura apa caldă în clădirea SJU Târgu-Jiu situată pe strada Tudor Vladimirescu. S-a reconfigurat și mărit întreaga capacitate a instalației de oxigen și aer comprimat de la Secția ATI I (Spitalul 700), inclusiv la structura suspecți Covid. De asemenea, se va reabilita instalația de gaze medicinale și vor fi montate prize de oxigen la Camera de Gardă de la Spitalul 700 (5 prize), la camera de triaj (1 priză), la Secțiile Medicină internă II (25 prize de oxigen), Neonatologie (32 prize de oxigen și 15 prize de aer comprimat)”, informează SJU Târgu Jiu.

Stocul de medicamente utilizate în tratamentul bolnavilor cu COVID este după cum urmează: 67 de flacoane de anticorpi monoclonali, 111 flacoane de Remdesivir, 32 flacoane de Tocilizumab și 14.550 de comprimate de Favipiravir.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea unității medicale face toate demersurile ca să existe pe stoc medicamentele necesare în tratamentul bolnavilor de coronavirus”, se arată într-un comunicat al unității medicale.

Politica