Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Computer Tomograf nou la SJU Olt

Publicat

pe


Un nou computer tomograf a ajuns joi la Spitalul Județean Olt. Acesta a fost achiziționat de Consiliul Județean Olt (CJ) din fonduri europene. În cadrul proiectului de peste 4 milioane de euro, au mai fost achiziționate și mai multe aparate radiologice și ecografe.
„Un nou computer tomograf a sosit astăzi, 18.11.2021, la Spitalul Județean Olt. Aparatul medical a fost achiziționat din fonduri europene, prin proiectul ”Dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina”, obiectiv accesat de Consiliul Județean Olt în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – ”Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale”. În cadrul proiectului, în valoare de peste 4,3 milioane lei, au mai fost achiziționate o serie de aparate medicale, printre care: un aparat radiologic mobil, un aparat radiologic fix, trei ecografe cu trei sonde și Doppler, zece monitoare funcții vitale (EKG, SO2. TA) și un monitor monitor (EKG, SO2, ETCO2, temperatură centrală), un aparat de hematologie, patru aparate de triaj, trei defibrilatoare cu monitor și cardiostimulare transtoracică, un videolaringoscop, două electrocardiografe, tărgi radiotransparente pentru transport și examinare, cărucioare transport pacienți, un negatoscop”, conform reprezentanților CJ Olt, care au adăugat că urmează să fie achiziționate, până la sfârșitul anului și patru ventilatoare de cameră, trei ventilatoare portabile și un nebulizator a căror valoare depășește suma de 300 mii lei.
”Obiectivul de investiții își propune îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina și se alătură demersului permanent al Consiliului Județean de a investi în Sănătate și în modernizarea celei mai importante unități medicale din județul nostru” – a declarat Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© 2021. Toate drepturile rezervate.