vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

15.000 de lei din bugetul local pentru organizarea Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”

Gala Fotbalului Doljean „Ilie Balaci”, ediția a treia, are șanse mari să fie organizată la Craiova, în data de 19 decembrie. Decizia finală în ceea ce privește evenimentul va fi luată de consilierii locali din Bănie, la ședința din această lună. Aceștia vor putea vota un proiect de hotărâre în ceea ce privește Gala organizată în memoria marelui fotbalist, decedat în anul 2018. Autoritățile locale ar urma să plătească din bugetul local nu mai puțin de 15.000 de lei pentru organizarea evenimentului, pe care Primăria și-a propus să îl țină în fiecare an.

În memoria marelui fotbalist Ilie Balaci și în semn de respect față de tot ceea ce a însemnat legendarul sportiv pentru fotbal și pentru comunitate, Primăria Municipiului Craiova a anunțat că va organiza în fiecare an o Gală care îi va purta numele, în cadrul căreia să fie premiați cei mai buni juniori de fotbal. În semn de mare apreciere față de cel care a fost și va rămâne in inimile tuturor Ilie Balaci, având în vedere cele mai sus menţionate, precum şi solicitarea înregistrată la Primăria Muncipiului Craiova cu numărul 193309/28.10.2021 de către Asociația Județeană de Fotbal Dolj prin care se propune încheierea unui contract de parteneriat între AJF Dolj, în calitate de organizator, și Municipiul Craiova, în calitate de partener al organizării Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci” – Ediția a III-a în data de 16.12.2021, precum și alocarea sumei de 15.000 lei din bugetul local al Municipiului Craiova, pentru organizare și premiere. Suma necesară pentru organizarea evenimentului și premierea celor mai buni juniori de fotbal din anul 2021 se va achita de la articolul bugetar ”Alte cheltuieli cu bunuri și servicii”, se mai arată în proiect.”, se arată în proiectul de hotărâre ce va putea fi votat de consilierii locali.

În cadrul Galei Fotbalului Doljean „Ilie Balaci” s-ar putea decide cine a fost fotbalistul junior al anului 2021, Antrenorul anului 2021, dar să fie premiați și 10 juniori talentați.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Considerat unul dintre cei 3 „giganți” ai fotbalului românesc alături de Dobrin și Hagi, Ilie Balaci a fost cel mai mare pentru olteni. Numele acestuia încă este scandat pe stadionul „Ion Oblemenco” la meciurile celor două echipe de fotbal din Bănie.

foto: ProSport

Politica