joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După ce a respins în Senat certificatul verde, PSD s-a răzgândit! Marcel Ciolacu: Cred că este o necesitate și o prioritate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, sâmbătă, că certificatul verde este „o necesitate și o prioritate” și a susținut că în Parlament se va ajunge la „o concluzie așteptată și predictibilă pentru români”.

„Cred că certificatul verde în contextul european este o prioritate și pentru români. Am vorbit și cu domnul Rafila, și cu domnul Simonis, și am văzut și amendamentele depuse de doctorul Streinu-Cercel. Cred că vom ajunge la o concluzie așteptată și predictibilă pentru români. Eu cred că e o necesitate”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Senatorii PSD au votat împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă. Legea se află acum la Camera Deputaților, care este forul decizional.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru Rafila a declarat vineri, la Digi24, că în ceea ce privește obținerea certificatului verde în România ar trebui elimitată orice fel de discriminare. În opinia sa, cei care se vaccinează cu vaccinuri ARN mesager ar trebui să poată obține documentul la zece zile după prima doză, la fel ca în cazul imunizării cu vaccinul în doza unică.

Acesta a mai precizat că românii au în continuare dileme în privinţa certificatului verde COVID, pentru că nu li s-a explicat ce este acest document și că se poate obține inclusiv cu testare.

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, vineri, că introducerea obligativității certificatului verde pentru angajați este cea mai non-invazivă măsură, în contextul valului patru al pandemiei, pentru a nu se închide din nou economia, motiv pentru care, cât de curând, vor fi introduse în Parlament amendamente în acest sens.

Politica