vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Olt. 13 permise ridicate și amenzi de peste 25.000 de lei în 8 ore



44 de amenzi în valoare de peste 25.000 de lei au fost aplicate de polițiștii din Olt în urma unei acțiuni desfășurate sâmbătă seara. Oamenii legii au reținut și 13 permise de conducere, 8 dintre acestea doar pentru consum de alcool. Printre șoferii neleguitori s-au regăsit un borbat 33 de ani, din comuna Grădinile care a fost depistat având o alcoolemie de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul nu doar că era beat la volan, dar avea și suspendat dreptul de a conduce. Acesta s-a ales cu dosar penal. “Un bărbat de 33 de ani, din comuna Grădinile, a fost depistat de polițisti în timp ce conducea un autoturism în comuna Grădinile, având o concentrație alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere”, conform IPJ Olt.
Un alt bărbat de 48 de ani, din comuna Stoicănești a fost depistat de oamenii legii în timp ce conducea un autoturism în localitate, având o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta s-a ales la rânul lui cu dosar penal.
Polițiștii au avut parte nu doar de șoferi care consumaseră alcool, ci și de vitezomani. Oamenii legii au sancționat un bărbat din Balș care conducea în comuna Bobicești cu o viteză de 135 de km la oră, limita legală fiind de 50 km/h.
“Un bărbat din orașul Balș, a fost depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 644, în comuna Bobicești, fiind înregistrat de aparatul radar cu o viteză de 135 de km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce, pe o perioadă de 90 de zile”, au adăugat reprezentanții IPJ Olt.

Politica