joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Plata taxelor la ghișeu nu se va face fără certificat verde

Plățile nu se mai fac la ghișeele ANAF și ale primăriilor în următoarele 30 de zile dacă persoanele nu dețin certificat verde care să dovedească vaccinarea sau testarea de Covid-19.

Potrivit șefului DSU, Raed Arafat, oamenii vor trebui fie să își plătească taxele online, pe ghiseul.ro, fie să aștepte.

Întrebat dacă oamenii care vor să își plătească taxele vor putea intra fără certificat verde la ANAF sau la primării, Arafat a răspuns: „Plata taxelor nu cred. Vor trebui totuși fie să plătească online, fie așteaptă”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Toate aceste dări, toate aceste taxe sunt accesibile… este ghiseul.ro și acolo găsiți cum să le plătiți”, a spus el.

El a precizat că cetățenii vor putea intra în sediile instituțiilor fără certificat verde doar pentru ridicarea prestațiilor sociale, adică a pensiilor sau a diverselor ajutoare sociale.

„La acest moment am vorbit doar de prestațiile sociale, adică să ridice pensiile, să ridice orice. Dar nu să intre să plătească alte chestii. La orice chestie putem să găsim 100 de excepții necesare. Nu vom aplica aceste excepții acum”, a precizat el.

Măsurile sunt prevăzute pentru următoarele 30 de zile, scrie economedia.ro

În cazul instituțiilor nedigitalizate, unde plata taxelor nu se poate face online, Arafat a spus că  „la acest moment o să știe toate instituțiile care sunt cu încasarea de taxe care este situația”.

Întrebat dacă se poate vorbi despre o amânare a taxelor, el a precizat: „Asta trebuie discutat la nivelul ANAF-ului”.

Politica