sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorjeancă transportată cu ambulanța, între două spitale, ore în șir

O femeie în vârstă de 78 de ani, din comuna Leleşti, judeţul Gorj, a fost transportată ore în şir, în weekend, cu ambulanţa între două unităţi medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Unitățile medicale se află în zone diferite din municipiu, iar potrivit asistentei de pe ambulanţă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe au invocat că nu sunt locuri şi că a fost o neînţelegere între medici: „Ne-am plimbat ore în şir cu pacienta. La spitalul de pe Tudor Vladimirescu nu i s-a făcut nici măcar o rază. Nu puteam să o lăsăm în drum. Probabil că a fost o neînţelegere între medici“, a spus asistenta, conform adevarul.ro.

Pacienta prezenta simptome specifice de infectare cu SARS-CoV-2 și ar fi fost încadrată la categoria de pacienţi suspecţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Unitatea de Primiri Urgenţe au refuzat să o primească. Nu i s-a administrat vreun tratament. Doar în ambulanţă i s-a administrat o pastilă. Spuneau că nu sunt locuri la suspecţi şi că nu pot să primească pacientul. Trebuia să ieşim din schimb la ora 7.00, dar nu am putut, pentru că eram blocaţi cu pacienta“, a povestit ambulanţierul care a trăit această întâmplare, potrivit sursei citate.

La nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu se va constitui o comisie de verificare a aspectelor sesizate: „Comisia va verifica dacă au fost respectate procedurile şi protocoalele medicale în acest caz. După finalizarea anchetei, vor fi comunicate opiniei publice rezultatele şi măsurile dispuse”, se arată într-un comunicat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Politica