miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pragul de 6 la mie pentru închiderea şcolilor ar putea fi eliminat

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că autoritățile discută despre eliminarea pragului de 6 la mie pentru închiderea școlilor, aceasta fiind soluția dorită de oficialii din minister.

„Vom avea, pe parcursul zilei de astăzi, discutii cu toti cei indreptățiți să se pronunțe. Mai exact este vorba despre dorinta de a găsi un numitor comun cu privire la modul de funcționare a școlilor. La acest moment, regula e clară – în localitățile în care se depășește la nivelul zilei de vineri pragul de infectări de 6 la mie, școlile ar urma să treacă în online, cu excepția școlilor speciale, a creșelor și grădinițelor. 

Până vineri va trebui să anunțăm cât se poate de clar, pentru că vineri e ziua în care se decide scenariul de funcționare a școlilor, care sunt regulile. Dacă rămânem pe aceleași reguli sau dacă, așa cum ne dorim cei din educație, dacă și cei din sănătate sunt de acord, vom putea să menținem, pe modelul grădinițelor și școlile deschise până la apariția unui număr de cazuri”, a declarat Cîmpeanu în timpul unei conferințe, potrivit republica.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a adăugat că, în UE, „cele mai multe state aplică principiul școlile se închid primele și se deschid ultimele. Toate acestea se vor putea face doar dacă înțelegem importanța vaccinării”.

Politica