vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stații de încărcare a mașinilor electrice, amenajate în Târgu Jiu

Târgujienii se vor bucura, în viitorul apropiat, de cele patru stații de încărcare a vehiculelor electrice, ca urmare a proiectului pe care municipalitatea îl pregătește

Potrivit primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, stațiile de încărcare ar fi gata la sfârșitul acestui an. Valoarea estimată a investiției este de 800.000 de lei, bani proveniți din Fondul pentru Mediu.

Stațiile vor fi amplasate pe bulevardul Ecaterina Teodoroiu, pe străzile Plevnei și Nicolae Titulescu și în zona Insuliței, scrie radioaccent.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am predat amplasamentul pentru cele patru stații de încărcare de pe raza municipiului Târgu Jiu. Licitația a fost deja adjudecată și urmează ca societatea care a câștigat această licitație să poată, în perioada următoare, să instaleze aceste stații pentru mașinile electrice.

Am avut posibilitatea să realizăm zece stații de încărcare, însă am avut și anumite rezerve, pentru că nu știm, cel puțin în perioada următorilor cinci ani, câte mașini electrice vor fi achiziționate de cetățenii de pe raza municipiului Târgu Jiu sau cât de mulți turiști vor ajunge să alimenteze în aceste stații. Din acest motiv am preferat un proiect inițial cu patru stații de încărcare pentru mașinile electrice, urmând ca ulterior să începem suplimentarea unui număr de încă șase stații electrice”, a precizat edilul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Politica