vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prins la volan fără permis, săltat de polițiști

Un șofer din Olt, în vârstă de 37 de ani, a fost arestat preventiv, ca urmare a infracțiunilor rutiere constatate de polițiști. În urmă cu trei nopți, acesta a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii, fiind oprit în trafic după mai mulți kilometri.

Mai mult, polițiștii au depistat că bărbatul nu deținea permis de conducere și a refuzat, totodată, testarea cu aparatul etilotest și ulterior recoltarea de mostre de sânge.

„La data de 14 septembrie a.c., polițiștii, din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coteana, au reținut un bărbat, în vârstă de 37 de ani, cercetat într-un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În fapt, în noaptea de 13/14 septembrie a.c., ora 01:30, pe Drumul Comunal 91, între satele Teiușu și Ipotești, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Coteana au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care nu a oprit și și-a continuat deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea autovehicului, fiind oprit în trafic, după mai mulți kilometri.

Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului, un bărbat, în vârstă de 37 de ani, nu posedă permis de conducere. De asemenea, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest și ulterior recoltarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de probe biologice.

În data de 14 septembrie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior instanța de judecată dispunând arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul  Inspectoratului de  Poliție Județean Olt.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit IPJ Olt.

Politica