vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Luna aceasta, Kirchhoff Automotive sărbătorește 10 ani de activitate în Craiova!

Fabrica KIRCHHOFF Automotive din Craiova a aniversat 10 ani de activitate luna aceasta, pe 2 septembrie. Printre invitații prezenți la evenimentul desfășurat în incinta fabricii s-au numărat reprezentanții autorităților locale, reprezentanți ai clientului Ford, angajații precum și J. Wolfgang Kirchhoff acționar și CEO KIRCHHOFF Automotive.

Suntem mândri de alegerea făcută acum 10 ani, atunci când am înființat fabrica din Craiova, iar în 2019 am deschis fabrica din județul Argeș”, subliniază J. Wolfgang Kirchhoff – Managing Partner și Global CEO KIRCHHOFF Automotive. „Decizia de a investi în România ne consolidează poziția strategică pe piața din Europa Centrală și de Est”.

Prima fabrică KIRCHHOFF Automotive din România a fost deschisă în anul 2012, pe platforma industrială Ford din Craiova, prima fabrică Ford din Europa de Est. În doar 11 luni, o echipă internațională KIRCHHOFF Automotive din Germania, Polonia și Irlanda a lucrat la dezvoltarea fabricii din Craiova. Pe lângă structura metalică a barei față și spate, de la jumătatea anului 2012, KIRCHHOFF Automotive a furnizat suportul planșei de bord, precum și o varietate de piese componente ale caroseriei pentru primul model Ford produs în Romania, Ford B-Max.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În discursul său, dna. Josephine Payne, președinte Ford România a evidențiat buna relație de colaborare dintre cele două fabrici: „Ford și KIRCHHOFF Automotive au o istorie comună ce datează de peste 50 de ani. În 2008, când Ford a deschis fabrica din Craiova, căutam parteneri care să investească alături de noi și împreună cu care să avem succes. KIRCHHOFF Automotive a răspuns acestei provocări prin înființarea fabricii în care ne aflăm astăzi”, a spus aceasta, potrivit unui comunicat de presă.


În prezent, în jur de 250 de angajați lucrează la fabrica din Craiova. Pe o suprafață de 15.800 m², competențe cheie de îmbinare și dezvoltare tehnică sunt utilizate pentru fabricarea ansamblelor de caroserie pentru modelele Ford EcoSport și Puma. Principalele tehnologii folosite în cadrul fabricii sunt: sudura în puncte, sudura în arc, sudura rezistivă și aplicare mastic. Anual, aproximativ 210.000 de ansamble sudate și aproximativ 70.000 de bare de protecție și suporturi ale planșei de bord sunt produse în Craiova. Începând din anul 2013, fabrica Craiova are statutul de furnizor Ford Q1.

KIRCHHOFF Automotive oferă soluții pentru caroserii pentru vehiculele viitorului. Produsele inovative cu greutate redusă și optimizate din punct de vedere al costurilor asigură protecția optimă a pasagerilor în caz de accident. În calitate de furnizor al industriei auto, KIRCHHOFF Automotive dezvoltă și produce structuri metalice și hibride complexe pentru caroserii și șasiuri care au greutate redusă, sunt economice și rezistente la accidente. La urma urmei, vehiculele viitorului – de la cele electrice la cele autonome – necesită, de asemenea, o structură care să asigure cea mai mare siguranță posibilă pentru toți cei implicați în cazul unui accident.


Ca producător recunoscut pe plan mondial, oferă clienților din Europa, Asia și America de Nord expertiză în dezvoltarea structurilor cu greutate redusă, optimizate din punct de vedere al costurilor și care oferă siguranță în caz de accident.


Afacerea de familie înființată în anul 1785, este astăzi parte a Grupului KIRCHHOFF, care este format din diviziile Automotive, Ecotec, Mobility și WITTE Tools. KIRCHHOFF Automotive este cea mai mare divizie din cadrul Grupului KIRCHHOFF, cu 8.000 de angajați și 27 de fabrici în 11 țări.
În anul 2019 KIRCHHOFF Automotive a deschis o a doua fabrică în România, în județul Argeș. În jur de 30 de angajați lucrează la fabrica din comuna Căteasca, județul Argeș. KIRCHHOFF Automotive a investit în jur de 10 milioane de euro în cei 3.100 m² ai fabricii (suprafața terenului este de 58.000 m²), ale cărei competentele de bază sunt tehnologiile de ambutisare și îmbinare. Servo presele automate care au o forță de presare de la 250 la 630 tone, reprezintă tehnologii de ultimă generație în presarea metalelor la rece


Investiția KIRCHHOFF Automotive în România începând din anul 2012 și până în prezent, se ridică la 30 de milioane de euro.

Politica